Haberler

Su Ürünleri Sektör Değerlendirme Toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, su ürünleri tesislerine nükleer santral algısıyla bakıldığını belirterek, bu algının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, su ürünleri tesislerine nükleer santral algısıyla bakıldığını belirterek, bu algının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Atalay, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği tarafından Çeşme'de geçekleştirilen "Su Ürünleri Sektör Değerlendirme Toplantısı"nda, sektörün ihracattaki başarısına dikkati çekti.

Su ürünleri sektörünün 2003 yılından sonra hızlı bir şekilde büyüdüğünü anlatan Atalay, "Tarımsal hasıla olarak bakıldığında Türkiye gibi bir tarım ülkesinin üstelik avcılıkta dahil yüzde 3'lük kısmını oluşturan bir sektör ama bu sektör her geçen gün büyüyor. Bu büyümeyi daha da hızlandırmak için su ürünleri tesislerine nükleer santral algısıyla bakılıyor öncelikle bu algımızı değiştirmemiz gerekiyor. Aslında su ürünleri yetiştiriciliği çiftlikleri çevreye duyarlı hassas bir üretim şeklidir, bunu kabul ettirmemiz gerekiyor." dedi.

Atalay, sektörde yaşanan aşılama ve boylama sıkıntılarıyla lojistik iskeleler sorunlarının çözümü noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle görüştüklerini, yaptıkları sunumlar sonrasında çözüme yönelik kararlar alındığını söyledi.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise toplantının sektörün 2023 hedeflerine ulaşması açısından verimli geçeceğine inandığını belirtti.

Sektördeki tüm paydaşların bir araya geldiğini aktaran Kızıltan, toplantıda hem devletin hem de üretici birliklerinin neler yapması gerektiği noktasında çözüm önerilerinin paylaşılacağını ifade etti.

Toplantıda, Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin makro ekonomik verilerin yorumlanması noktasında sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Çeşme Ege Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title