Haberler

SÜ Tıbbi Genetik'te Son Teknoloji ile Hizmet Veriyor

Güncelleme:

SÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi Genetik Bölümü, alanında en son teknolojik donanımla Konya ve çevre illere hizmet veriyor.

Selçuk Üniversitesi SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren Tıbbi Genetik Bölümü, alanında en son teknolojik donanımla Konya ve çevre illere hizmet veriyor.

Selçuklu Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Acar, "Gebelik öncesi ve sonrası her yaştaki insana hatta tek bir hücreye genetik tetkik ve değerlendirme yapacak en son teknolojiye sahibiz" dedi. Tıbbi Genetik laboratuvarında genetik hastalıkların teşhis edildiğini belirten Prof. Dr. Hasan Acar, "Anne karnında bebeğin sağlıklı olup olmadığını, varsa hastalıklarını belirliyoruz. Genetik hastalıklar DNA ve kromozomlarla ilgili hastalıklardır. Bu nedenle bu hastalıklara kalıtsal hastalık denir. Bunların bir kısmı ailesel bir kısmı ise ailesel değildir. Bölümümüze başvuran bireylerdeki genetik hastalıkları belirleyerek, bireylerin sağlıklı çocuk sahibi olabilmesi için gereken stratejileri ortaya koyabiliyoruz. Günümüzde, tıbbın her bir alanı ile direk veya dolaylı ilişkisi olan Tıbbi Genetik bilimi, klinik genetik hizmetleri ve laboratuvar uygulamaları ile öne çıkmıştır. Son yıllarda Tıbbi Genetik Bilimi, hastalıkların teşhis, tedavi ve tedavi takibinde vazgeçilmez bir uygulama alanı haline gelmiştir. Tıbbi Genetik Bölümü'nde, dünyadaki gelişmelere paralel fiziki ve teknolojik altyapı ve sahasında uzman ekibi ile muayene, gerekli olan hastalara laboratuvar ve genetik danışman hizmetleri veriyoruz. Moleküler genetik birimimizde, gen düzeyindeki düzensizliklerle (mutasyon) ilişkili hastalığı bulunan hasta ve ailelerine doğum sonrası ya da bu tip bir hastalık açısından riskli gebeliklerde doğum öncesi dönemde tanı koyulması için gerekli laboratuvar hizmetleri vermekteyiz" dedi.

Kanser genetiği ünitesinde de önemli hizmetlere imza attıklarını söyleyen Prof. Dr. Acar, "Kanser genetiği ünitemizde ise, lösemiden solid tümörlere kadar birçok kanserin tanısı ve tedavinin yönlendirilmesiyle ilgili kromozon analizleri, mutasyon taramaları ve gen ekspresyon analizleri yapıyoruz. Hastaya ait tetkikler, anabilim dalımızdaki öğretim elemanları tarafından değerlendirilerek, yapılan tetkikin türüne göre 2 gün ile 4 hafta gibi kısa bir zaman aralığında sonuçlandırmaktadır. Elde edilen muayene bulguları ve genetik tetkiklerin sonucuna bağlı olarak genetik danışma hizmeti veriyoruz. Ayrıca bölümümüzde verilen hizmetlerin yanı sıra, yoğun ve güncel akademik çalışmalarda yapılmaktadır" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Hasan Acar Selçuklu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title