Haberler

Sü Sualtı Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde Sona Gelindi

SÜ Rektörü Prof.Dr. Gökbel: "Selçuk Üniversitesi daha önce Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu ile denizlere açılmıştı şimdi de bu merkezimizin hizmete girmesiyle ikinci kez denizlere açılmış olacağız"

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sualtı Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Antalya Kemer'de bulunan hizmet binası tamamlanma aşamasına geldi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel,  Kemer'deki merkez binasının önünde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Konya'da denizden uzak bir üniversite olmalarına rağmen sualtı konusunda önemli kurumsal bilgi birikimine sahip olduklarını söyledi.

UNESCO'nun, Türkiye'de ilk kez bir üniversiteye liderlik vasfı verdiğini belirten Gökbel, bu kapsamda Selçuk Üniversitesi'nin sualtı arkeolojisi konusunda dünyada lider üniversite ilan edildiğini ifade etti.

Bu durumun üniversite açısından son derece gurur verici bir gelişme olduğunu vurgulayan Gökbel, "Selçuk Üniversitesi daha önce Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu ile denizlere açılmıştı şimdi de bu merkezimizin hizmete girmesiyle ikinci kez denizlere açılmış olacağız. Merkezimizin tamamlanma aşamasına gelmesinde emekleri bulunan başta Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz olmak üzere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim" diye konuştu.

Merkezin Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz de Kemer Belediyesi tarafından Akdeniz Caddesi üzerinde bin metrekare büyüklüğünde bir arsaya tahsis edilen ve 350 metrekare kapalı alanı bulunan merkez bünyesinde; ofisler, sınıf, kütüphane, restorasyon, konservasyon laboratuarı, yabancı öğretim görevlileri ve öğrenciler için misafirhane bölümlerinin bulunduğunu aktardı.

Geçen yıl temeli atılan merkez binasının kısa süre içinde tamamlanma aşamasına gelmesinin oldukça önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Öniz, merkezin Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı ve KETAV ile bölgenin kurum ve iş adamları tarafından da desteklendiğini ifade etti.

Toplantının ardından binanın yapımına destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerine Rektör Gökbel tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Programa, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı Başkanı Oğuz Aydemir ve SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Hakkı Gökbel Silifke Taşucu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title