Haberler

"Su Sıkıntısı Yok, Ancak Tasarruf Şart"

Güncelleme:

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü Kaya Yıldız, Aydın, Muğla ve Denizli illerinde su sıkıntısının bulunmadığını ancak gelecek için tasarrufun şart olduğunu belirtti.

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü Kaya Yıldız, Aydın, Muğla ve Denizli illerinde su sıkıntısının bulunmadığını ancak gelecek için tasarrufun şart olduğunu belirtti.

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü; Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki barajların doluluk oranlarını açıkladı. 16 Temmuz 2014 tarihi itibariyle Aydın'daki Kemer Barajı'ndaki doluluk oranı 269,3 hektometreküp ile yüzde 64, Çine Adnan Menderes Barajı'ndaki doluluk oranı 164 hektometreküp ile yüzde 47, Denizli'deki Adıgüzel Barajı'ndaki doluluk oranı 652,6 hektometreküp ile yüzde 61 ve Cindere Barajı'ndaki doluluk oranı ise 83,1 hektometreküp ile yüzde 99 olarak ölçüldü.

DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, yaptığı açıklamada; "Aydın ilinde Kemer, Çine Adnan Menderes, İkizdere, Topçam, Karpuzlu Yaylakavak, Karacasu Barajları, Akçaova, Çatak, Karacaören, Hıdırbeyli Göletleri Kurumumuzca inşa edilerek işletmeye açılmıştır. Ayrıca Denizli-Güney ilçesinde inşa edilerek işletmeye açılmış olan Adıgüzel Barajı Nazilli, Aydın, Söke sulamalarımıza sulama suyu kaynağını oluşturmaktadır. Adıgüzel, Kemer ve Çine Adnan Menderes Barajları birbirleriyle etkileşimli olarak sulama alanlarına sulama suyu temin ettiklerinden koordineli işletilmektedir" dedi.

SIKINTI YOK ANCAK TASARRUF ŞART

2014 yılı sulama mevsiminin 01 Nisan- 30 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydeden Yıldız, "Denizli ili sulamalarını da kapsayan 'Büyük Menderes Sulamaları 2014 Yılı Genel Sulama Planlaması' ile 01 Nisan - 30 Eylül 2014 tarihleri arasında 1 milyon 220 bin dekar arazinin sulanması için depolamalardan 966 milyon metreküp su salınması planlamıştır. Bu planlama içerisinde Aydın iline ait sulama alanı 1 milyon 23 bin 500 dekar, bu alana verilmesi planlanan su miktarı 836 milyon metreküptür. Barajlarımızda 2014 yılı sulama mevsiminde ihtiyaç duyulan su miktarından daha fazla su bulunması nedeniyle 2014 yılı sulama mevsiminde herhangi bir su sıkıntısı yaşanmayacağı öngörülmektedir. Ancak gelecek yıllarda yağışı az dönemin devam edebileceği ihtimali göz önünde bulundurularak depolamalardaki su çok daha tasarruflu kullandırılmaktadır. Görüleceği üzere 16 Temmuz tarihi itibariyle koordineli işletilen barajlarımızda bin 169 hektometreküp su mevcutken 15 Temmuz - 30 Eylül 2014 tarihleri arasında bu barajlarımızdan sulamaya verilmesi planlanan su 575 hektometreküptür. Dolayısıyla, 2014 yılı sulama mevsiminde sulama suyu sıkıntısı yaşanması öngörülmemektedir" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yıldız Aydın Denizli Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title