Haberler

Su Kaybı Çelik Borularla Önlenecek

Mersin'in Erdemli İlçesine Bağlı Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, Beldedeki Tarım Alanlarının Sulanması İçin Dedekavak Kaynağından Açık Kanallarla Getirilen Sulama Suyunu, 8 Kilometrelik Çelik Boru Döşeyerek Beldeye Getirme Çalışmalarına Başladıklarını Bildirdi.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, beldedeki tarım alanlarının sulanması için Dedekavak kaynağından açık kanallarla getirilen sulama suyunu, 8 kilometrelik çelik boru döşeyerek beldeye getirme çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Şahin, Dedekavak kaynağından açık kanallar marifetiyle getirilen saniyede 115 litre sulama suyunun beldeye ulaşıncaya kadar yüzde 60'a varan bir kayba uğradığını belirterek, "Yaşanan bu su kaybının önüne geçmek amacıyla İller Bankası'ndan 1 milyon YTL'lik kredi ile 8 kilometrelik çelik boru döşeyeceğiz. Bu çalışmaların sonunda da 7 bin dönüm arazimiz sulanacaktır" dedi.

Cazibe ile beldeye gelen suyun kendilerine birçok avantaj sağlayacağını ifade eden Şahin, "Cazibe sayesinde suyu muhafaza edebileceğiz. Enerji tasarrufu sağlamanın yanında bahçelerde damlama sulama sistemi için de atılan ilk adım olacak. Yakın bir zamanda bütün bahçelerimiz damlama sulama sistemine geçirilecek ve su kaybının tamamen önüne geçilmiş olacak" diye konuştu.

Vatandaşların, tarım arazilerini sulamak için gece gündüz su peşinde koşmayacağının da altını çizen Şahin, yapılan çalışmalar için 1 milyon YTL harcanacağını, 2008 yılı mart ayında borulardan 24 saat su verileceğini kaydetti.

(Oİ-MT-MT-Y)

20.09.2007 12:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title