Haberler

Su İsteyen TOKİ Sakinleri Yol Kapattı

Van'da TOKİ tarafından depremzedeler için Kalecik Mevkii'nde yaptırılan konutlarda su sorununlarının çözülmediğini belirten aileler Van-Erciş karayolunu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

Van'da TOKİ tarafından depremzedeler için Kalecik Mevkii'nde yaptırılan konutlarda su sorununlarının çözülmediğini belirten aileler Van- Erciş karayolunu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre, 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra TOKİ tarafından Kalecik'te yapılan ve 2 bin 458 ailenin yaşadığı TOKİ konutlarında su sıkıntısı bitmedi. Kalecik TOKİ'de kalan yaklaşık 150 kadın, erkek ve çocuk ellerine aldıkları su bidonlarıyla Van-Erciş karayolunu yarım saat boyunca trafiğe kapatarak eylem yaptı. Yolun trafiğe kapatılması üzerine çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Yolu bir süre trafiğe kapatan eylemciler, sularının akmadığını ve çok zor durumda kaldıklarını söyledi. Yolun trafiğe açılması için eylemcilerle görüşen polis zaman zaman zor durumda kaldı. Gerginlikler kısa sürede bitti. Eylemciler, su sıkıntıları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Buraya geldiğimizden beri sularımız doğru düzgün akmıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bazen tankerlerle bize su getirmeye çalışıyorlar. Getirdikleri sular benzin kokuyor. Bizim tek isteğimiz su sorunumuzun çözülmesidir."

AFAD YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Eylemciler bir süre sonra kapattıkları yol üzerinde yürüyerek Van İL Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne yürüdü. AFAD'a gelen eylemciler yetkililer ile görüşmek istedi. Eylem olduğu yere gelen AFAD Van Şube Müdürü Metin Taş eylimcilere sorunun bir an önce çözüleceğini ve kendilerinden sabırlı olmalarını istedi. Eylemcilerin AFAD yetkilisini yuhalaması üzerine ise devreye çevik kuvvet ekipleri girdi. Bir süre itiş kakışların yaşandığı eylemde eylemcilerden seçilen 3 kişi AFAD yetkilileriyle görüştü.

BIÇAĞINI ÇEKİP YOLU YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Yapılan görüşmen ardından dağılan eylemciler arasında bulunan yaşlı bir kişi, Van-Erciş Karayoluna çıkarak yolu kapatmak istedi. Polislerin ikna etmeye çalıştığı yaşlı adam, çektiği bıçağı ile kimsenin yaklaşmamasını istedi. Bir süre polis ekiplerinin ikna etmeye çalıştığı yaşlı adam daha sonra yoldan kalkarak evinin yolunu tuttu. Eylemci grup çevik kuvvet eşliğinde evlerine geri dönerken sorunlarının çözülmemesi durumunda eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kalecik Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500

Yorumlar (1)

GERÇEKÇİ:

SAYIN VEKİLER BASIN TOPLANTISI YAPIPTA BU ŞU GELDİ DEMEYİN.MİLLETE SU GÖTÜRÜN SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title