Haberler

"Şu Hayatta Herkesin Bir Meselesi Olmalı!"

Güncelleme:

El işçiliğinin özgünlüğü, sembollerin birleştiriciliği ve herkesin kişisel bağ kurabileceği "Mesele" nin tasarımlarından kendinize uygun olanı seçmek için BrandZoo' ya uğrayın!

Diyorsanız, Sizi BrandZoo'ya Bekliyoruz.

Karaköy' deki 4 katlı binasında 'katlı mağazacılığın butik hali' sloganıyla müşterilerine hizmet veren, kısa sürede yaratıcı ve yenilikçi markaların, tasarım kıyafetlerin en önemli adresi olan BrandZoo, tasarımından üretimine, ambalajından sembollerle kazandığı anlamlara kadar her aşaması en ince ayrıntısına kadar düşünülen "Mesele" tasarımlarını beğeninize sunuyor.

Mısır' dan Afrika kabilelerine, Vikingler' den Aborjinlere, Uzakdoğu' dan Anadolu' ya farklı coğrafya ve kültürlerden insanların duygularının, endişelerinin ve hayallerinin ifadesi olan sembolleri kullanan "Mesele" tasarımları ortak duygularımızı bize yeniden hatırlatıyor.

Elde dövülen keçe yastıklar, geleneksel dokuma peştemaller, hamam tası kalıplardan seramik taşlar, havlunun atası olan peşkirler, sandıklardan toplanan kandıra bezlerinden yastıklar, Antep işi, misyonu değişmiş bakır ehlikeyifler ve katkısız, doğal sabunlar gibi ürünlerin hepsinde farklı "Mesele" ler bulabilirsiniz!

Bana da bir "Mesele" gerek derseniz BrandZoo sizleri bekliyor!

Tas Meselesi :

Antika hamam taslarının alçıdan kalıpları çıkarılıyor. Dökme çamur kullanılarak elde edilen tasların üzerine farklı kültürlere ait semboller elde işlenip boyanıyor. Her biri benzersiz, seramik Mesele tasları sayesinde artık antika objeye dönüşen hamam tasları, yeniden günlük hayatınıza giriyor.

Keçe Meselesi

Yünün suyla buluşup tepe tepe kullanın diye keçeye dönüştüğü bu yastıklar için: Yazma üzerine serilen yün lifler, hasır arasında geleneksel ıslak keçe yöntemiyle dövülür. Semboller, yarı keçeleşmiş yastıkların üzerine işlenir ve iç içe geçip tekrar keçeleşene kadar yeniden dövülür. Tamamen elde üretildikleri için, hiçbiri birbirinin aynısı değildir.

Kandıra Bezi Meselesi
Romalılar'ın 'Çalı yırtmaz' dediği ve yelkenlerde kullandığı, Mısırlılar'ın nem çekme özelliğiyle mumyalara sardığı Kandıra bezi; özellikle Kocaeli bölgesinde meşhur eski bir Anadolu dokumasıdır. Keten bitkisinin köklerindeki liflerden dokunur.

Kandıra Yastık Meselesi

Bu yastıklarda, Anadolu sandıklarından toplanan, eski usullerle dokunmuş ve yıllanmış Kandıra bezleri kullanılmıştır. Üzerindeki semboller, eskiden kuşak yapımında kullanılan kumaşlar kullanılarak doğal ipliklerle aplike edilmiştir. Dolayısıyla seri üretilebilir değildir, sınırlı sayıdadır.

Bakır Meselesi

Bakır, yeryüzünde insanoğlu tarafından işlenen ilk madenlerden biridir. İletkenliği ve yumuşaklığı nedeniyle birçok alanda kullanılmıştır. Ünlü Antep bakır işçiliğinin öne çıkan özelliği, birleştirme yapılmadan tek parça olarak işlenmesidir. Ehl-i keyf ise etrafındaki haznesine buz, ortasına rakı bardağı konulan ve rakıyı sulandırmadan soğutmak için kullanılan bakır bir tastır.

Keyif Meselesi

Antep bakırının üzerine talaş kaldırarak, elde çizilerek işlenen sembolleriyle bu ehlikeyif, farklı işleviyle bambaşka bir mesele… Etrafındaki hazneye su doldurun, içine birkaç damla aroma meselesi damlatın, ortadaki mumu yakın. Gerisi keyif meselesi…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Karaköy Kandıra Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title