Haberler

Su Faturalarına Yansıtılan Bedellere SP'li Gençlerden İlginç Tepki

Güncelleme:

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri, çeşitli vergi ve bedellerle su faturalarının kabartılmasını protesto etti.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları üyeleri, çeşitli vergi ve bedellerle su faturalarının kabartılmasını protesto etti.

BUSKİ İnegöl hizmet binası önünde basın açıklaması yapan SP'li gençler, su faturaların ilave edilen çevre temizlik vergisi, atık su ve bakım bedeli ile katı atık toplama bedelinin kanuni kılıflara büründürülmüş bir 'haraç kesme politikası' olduğunu ileri sürdü. Partili gençler, 80 ve 60 liralık iki ayrı su faturasını, içinde madeni 5 ve 10 kuruşların bulunduğu bir torba dolusu bozuk parayla ödeyerek, bu uygulamaya tepki gösterdi.

SP İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Osman Akyüz, "Mevcut hükümet, hayati öneme sahip suyun alınır satılır meta haline getirilmesine, su hizmetlerinin özelleştirilmesine dönük adımları atarken, ticarileştirme projelerini hayata geçirmek için gereken kanuni altyapıyı da hazırlamıştır. Halkın ulaşım, su, enerji gibi hayati ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olması gereken belediyeler, bunları paraya bağlayarak, bu ihtiyaçları karlı sektörler olarak gören şirketler gibi hareket etmektedir. İnegöl'ümüzün birçok kesimi musluğundan akan suyu içemiyorken, adeta özel işletmelere dönüştürülen yerel yönetimler, bu meselelerle ilgilenmek yerine, tamamen paraya endekslenmiş bir yönetim anlayışıyla hareket etmektedir. Suyu yüksek fiyata satmak yetmezmiş gibi, tek bir hizmetten farklı adlarla ilave para alınmaktadır. Çevre temizlik vergisi, atık su ve bakım bedeli ile katı atık toplama bedeli su faturalarına ilave ediliyor. 35 liralık su tüketmiş bir vatandaşımızdan 60 lira talep ediliyor, ki bu tamamen yasal kılıflara büründürülmüş bir haraç kesme politikasıdır. Ayrıca son yıllarda yaygınlaştırılmaya çalışılan, hatta yeni aboneler için mecburi hale getirilerek dayatılan ön ödemeli su sayaçlarıyla da halka hizmetten uzak, tamamen kara endeksli hizmet anlayışında bir adım daha ileri gidilmiştir" diye konuştu.

Akyüz, içme sularının ticari ranta dönüştürüldüğünü ileri sürdü. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (1)

şaban:

ben aynı şeyi yıllarca soyluyorum. inegölde sular ıcılmıyor 5tlye hazır su alıyoruz 19lıtre damacana. oda 1hafta gıdıyor. aylık damacana suyu 25tl gıdıyor sadece ıcmek ıcın. evlerde akan sular tazzıklı basınçlı akmıyor banyo yapılmıyor az aktığı ıcın kombılere su veremiyorsun basınçlı akmadığı ıcın. özellıkle yaz aylarında ıpkık gıbı su akıyor cesmelerden.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title