Haberler

Sü'de "Tacikistanlı Öğrenciler Buluşması"

Türkiye'nin farklı şehirlerinde eğitim gören Tacikistanlı öğrencilerin katılımıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Tacikistanlı Öğrenciler Buluşması" Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) ev sahipliğinde başladı.

Türkiye'nin farklı şehirlerinde eğitim gören Tacikistanlı öğrencilerin katılımıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Tacikistanlı Öğrenciler Buluşması" Selçuk Üniversitesi'nin (SÜ) ev sahipliğinde başladı.

SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki programda,Tacikistanlı öğrencileri Konya'da ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi.

Öğrencilerin, Türkiye'deki eğitimlerini tamamladıktan sonra gönüllü elçiler olarak ülkelerine döneceklerini belirten Özcan, " Türkiye, Tacikistan ve diğer Türk devletlerine yönelik aidiyet duygusunu en iyi şekilde taşıyacaklarına inanıyorum" dedi.

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faruk Şaripov ise Tacikistan ile Türkiye arasında tarihe dayanan önemli bir dostluk köprüsü olduğunu, bu organizasyonla da bunun pekiştiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Musa Özcan Tacikistan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title