Haberler

Sü'de Araştırma ve Uygulama Merkezleri Proje Çalıştayı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörlüğü ve SÜ Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile düzenlenen "Araştırma Uygulama Merkezleri 2015 Proje Çalıştayı" gerçekleşti.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörlüğü ve SÜ Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile düzenlenen "Araştırma Uygulama Merkezleri 2015 Proje Çalıştayı" gerçekleşti.

Beyşehir Anamas Otel'de gerçekleştirilen 2 gün süren, araştırma ve uygulama merkezlerine yönelik proje hazırlama, destek programları, ulusal ve uluslararası fon kaynakları kullanımı gibi konuların değerlendirildiği çalıştayda geleceğe dönük projeler ve bu projeler için neler yapılabileceği de ele alındı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, araştırma ve uygulama merkezlerinin üniversiteler açısından olukça önemli olduğunu söyledi.

Bu nedenle gerek merkezler arasında uygulamalarda birliği sağlayabilmek, gerek bu merkezlerin kapasitelerini artırabilmek gerekse daha fazla proje üretmelerini sağlayabilmek adına Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörlüğünü kurduklarını belirten Gökbel, "Bu koordinatörlüğümüz çalışmalarına başladı. Şu an merkez sayımız 35 ulaştı. En son yer tahsisi konusunda da bir gelişme sağladık, beraberce çalışmaların sağlamak adına Merkezler ve Koordinatörlükler Binası adı altında eski BESYO binasını tahsis ettik" diye konuştu.

Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade ise Teknokent olarak gerek merkezlere gerekse akademisyenlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Akademisyenler ve merkezlerde yapılan özellikle uluslararası projelerde hiç sınır olmadığına işaret eden Sade, "Bizden ne talep ediliyorsa destek oluyoruz. Dil konusunda destek oluyoruz. Görevli personelimiz zaten projeyi yürüten hocayla birlikte bütün işlemleri yürütüyor. Proje konusunda her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Selçuk Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezleri Koordinatörü Prof. Dr. Ayhan Özmen de çalıştayın merkez için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Çalıştaya SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürleri ile öğretim üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Hakkı Gökbel Beyşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title