Haberler

    Su Borularının Bakımını Yaparken, Milyonlarca Euro Değerinde Hazine Buldular

    Güncelleme:

    İspanya'da su boruları üzerinde çalışan işçiler toplam 600 kilo ağırlığında Roma döneminden kalan anforalar içinde sikke buldu. Hazinenin değeri milyonlarca Euro.

    İspanya'nın güneyindeki Sevilla kentinde su borularının rutin kontrolünü gerçekleştiren işçiler Roma dönemine ait 600 kilogram sikke buldu. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; sikkeleri inceleyen Sevilla arkeoloji Müzesi Müdürü Ana Navarro, düzenlediği basın toplantısında, "Benzersiz bir koleksiyon, Çok az örneği var" dedi.

    19 ANFORA İÇİNDE

    3'üncü yüzyıl sonları ile 4'üncü yüzyıl başlarıyla tarihlenen bronz sikkelerin Sevilla yakınlarındaki Tomarres kasabasında 19 amfora içinde bulunduğu belirtildi.

    Navarro, sikkelerin maddi değerine ilişkin net bir rakam vermese de "milyonlarca euro eder" ifadesini kullandı. Navarro, "Size ekonomik bir değer veremiyorum, çünkü sahip oldukları değer tarihi ve bunu hesaplayamazsınız" dedi.

    ORDU VE MEMURLARIN HARCAMALARI İÇİN

    Ordu ve memurların harcamaları için kullanıldığı tahmin edilen sikkelerin üzerinde Roma imparatorları Maximian ile Konstantin'in mühürleri bulunuyor.

    Yetkililer, su boruları üzerindeki çalışmaları durdurup, bölgede arkeolojik kazı yapmayı planlıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Dünya Ekonomi Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (18)

    KARAKARTAL:

    AMEDSPORA YAPILAN DENSİZLİĞİ KINIYOR, HEPİMİZİN KARDEŞÇE YAŞAMAMIZIN GEREKTİĞİNİ SAVUNUYOR VE ÇARŞI OLARAK AMEDSPORUN YANINDA OLDUĞUMUZU BELİRTİYORUZ

    23
    77
    yanıtYanıtla
    mert:

    aynen sporu bıle kırlettıler angaralıllar

    yanıt3
    yanıt2
    amele spor:

    amele spor kim la?

    yanıt3
    yanıt3
    Ensar:

    Sen kimsin çarşı adına konuşuyorsun

    yanıt2
    yanıt2
    kalal:

    kurtce konusun lam

    1
    33
    yanıtYanıtla
    glu glu glu:

    dobravaci bodoski modoski. biz ermenice bilmemek biz var TURKCE konusmak

    yanıt8
    yanıt3
    KÜRŞAT GEMALMAZ:

    KİME NE YARARI VAR ROMAYIDA BİZANSIDA VE BİRÖOK İMARATORLUĞUDA BİZ TÜRKLER YIKTIK EZDİK GEÇTİK POSTALLARIMIZLA ÇİĞNEDİK VEDE DAHADA ÇİĞNEYECEĞİZ DÜNYAYA MÜHRÜMÜZÜ VURACAĞIZ. ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN, HAYIRLI CUMALAR.

    20
    11
    yanıtYanıtla
    ÖLÜRSÜN BAK:

    KABADAYİLARİN SONU TEZ GELİR KÜRŞAT EFENDİ

    yanıt11
    yanıt8
    istanbul:

    o yüzden bu hallere düşmüşün vay haline

    yanıt8
    yanıt6
    istanbul:

    matematiğin şu sorusunu cevaplla veya çarpım tablosundan bir soru sorulsa eminim taş kesilirsin parmak hesabıyla bile cevap veremezsin ama gel gör ki bütün dünyaya hükümdarlık yapıyosun aç kabadayılıkta üzerinize yok

    yanıt12
    yanıt10
    Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title