Haberler

Su Birliği Başkanı Nergiz Yalova?nın Su Sıkıntısı Sona Erdi

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, barajdaki su seviyesinin yükselmesiyle Yalova'nın su sorununun sona erdiğini belirterek, 'Şuanda Kurtköy Deresi'nden aldığımız suyun tamamını bölgeye veriyoruz.

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, barajdaki su seviyesinin yükselmesiyle Yalova'nın su sorununun sona erdiğini belirterek, 'Şuanda Kurtköy Deresi'nden aldığımız suyun tamamını bölgeye veriyoruz. Barajdan kente su vermiyoruz. Bu nedenle barajda su seviyesi artıyor. Barajda yüzde 45'ler seviyesinde suya ulaşıldıö dedi.

Nergiz, YASKİ Meclis Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Yeşil Körfez Su Birliği Encümen Üyesi İlknur Demirel ve Meliha Akyol da hazır bulundu. Yalova'nın içme suyunu karşılayan Gökçe Barajı'nda doluluk oranın arttığına değinen Nergiz, 'Su seviyemiz iyi bir noktada. Kurtköy dere bağlantısı bizi çok memnun etti. Şu anda Kurtköy Deresi'nden aldığımız suyun tamamını bölgeye veriyoruz. Barajdan kente su vermiyoruz. Bu nedenle barajda su seviyesi artıyor. Barajda yüzde 45'ler seviyesinde suya ulaşıldıö dedi. Geçtiğimiz yıla göre su seviyesinin daha yüksek olduğunu belirten Nergiz,?Şu anda barajda 68.10 kotundayız. Geçen sene bunun 10 metre altındaydık. 58 kotu civarındaydık. Yalova'yı susuz bırakmamak için gerekli şeyler yapılmıştır. Bunda hükümetimizin büyük desteği oldu. Suyla ilgili ileride bir sorun olacağını düşünmüyorum. Olmayacak diye de biz boş bırakmıyoruzö şeklinde konuştu

KAYIP KAÇAK ÖNLENMELİ

Ömer Nergiz, kayıp kaçağın Yalova'da diğer şehirlere göre üst düzeyde olduğunu belirterek, 'Kayıp kaçaklara önlem almak lazım. Kayıp kaçak ekibini kurmuştuk. Bu ekip de şuanda çalışmalarına başladı. Hatta birkaç tane de güzel çalışma yaptılar. İshale hattımızdan çekilen boruları tespit edip gereken çalışmayı yaptılar. Yalova merkezinde yüzde 150 kayıp kaçak gözüküyor. Merkeze biz yaklaşık günde 45-50 bin ton su veriyoruz. Belediyenin tahakkuk ettiği 18 bin ton. Aradaki kayıp kaçak. Bunun yaklaşık 5-6 bini Samanlı ve Safran Köyü'nden tahakkuk edilemeyen miktar. Belediyenin bir an önce altyapıyı yapması lazımö diye konuştu.

Nergiz, 'Belediye'nin bunu yapabileceğine inanıyor musunuz sorusunu ise 'Başlayabilir de çıkabilir mi Başlamak başka bitirmek başka. Başlarsan önemli olan çıkmak. Öyle düşünmek lazım. 400 kilometrelik hattan bahsediyorlar. Bu az bir rakam değil. İnşallah başarırlar. Yalova için yapılan bütün her şeyi destekliyoruzö şeklinde yanıtladı.

BİRLİĞİN 25 MİLYON ALACAĞI VAR

Birliğin bütçesinin arttığını dile getiren Nergiz, 'Eski dönem bütçemiz 5 milyon liraydı. Bunu iki katına çıkararak 11 milyon 500 bin lira bütçe yaptık. Komple tesisin yenilemesine, revizesine başladık. Şuanda belediyelerin 25 milyon lira birliğe borcu var. Ödeme yapılıyor mu, yapılmıyor. Kim ne derse desin, para veren belediyeler, Kadıköy, Çiftlikköy ve Taşköprü belediyeleri ödemelerini düzenli olarak yapıyorlar ama diğer belediyeler nedense özen göstermiyorlar. Onlar da ödemelerini yapsa, Birlik olarak neler yapabileceğimizi düşünebilirsinizö dedi.

Ortaburun Göleti bağlantısıyla ilgili de bilgi veren Nergiz, 'Ortaburun Göleti ile ilgili bütün işlemlerimizi bitirdik. Müteahhit firmanın yaklaşık 3-4 günlük işi var. Biz altyapısını tamamladık. Şuanda biz istediğimiz anda oradan su alıp verebiliriz. Ortaburun'dan su direkt depolara gidecek. Çünkü barajın bağlantısı yok. Şuanda oradaki suyu kullanmamıza gerek yok. Acil durumlar için orayı kullanma düşüncemiz varö ifadesini kullandı.

BİR ZAHMET TOPLANTILARA GELSİN

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın daha önce Belediye Meclis toplantısında kendisiyle ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren Ömer Nergiz, 'İşin gerçeği var, kabul edersin, etmezsin. Ben Birliğin başkanıyım. Benim de bir meclisim var. Vefa Salman da benim meclis üyem. Çınarcık Belediye Başkanı da bizim üyemiz. Toplantı yaptığımız zaman Çınarcık Belediye Başkanı geliyor, şuana kadar 6 tane meclis toplantısı oldu. Hiçbirine Vefa Başkan katılmadı. Katılmadığı için gazeteden öğrendiği şeylere meclis salonunda cevap verdi. Bu etik olan bir şey değilö dedi.

PERSONELE ZAM

Ardından YASKİ personeline yapılan zamla ilgili TES-İŞ ile protokol imzalandı. Nergiz, zamla ilgili, 'Personelimize yüzde 30 zam yaptıkö dedi. Protokole imza atan TES-İŞ Bursa Şube Başkanı Besim Mestan ise, 'Başkanımızın göstermiş olduğu teveccühten dolayı mutluyuz. İşçilere olan bu yaklaşım güzel jest bizleri ziyadesiyle memnun ettiö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vefa Salman Kurtköy Yalova Gökçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title