Haberler

Su Ararken Petrol Buldu

Güncelleme:

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Güzelöz köyünde, tarlasını sulamak için su sondajı yapan Servet Çelik, toprağı kazarken 80 metrede su yerine petrole ulaştı. Çiftçilikle geçimini sağlayan Servet Çelik, babasının tarlasının sulama ihtiyacını karşılamak için su sondajı yaptırdığını söyledi.

80 METREDE PETROL

80 metre kazıldıktan sonra su yerine petrol çıktığını gören Servet Çelik, ne yapacağını şaşırdığını dile getirerek, "Tarlamızın suya ihtiyacı vardı. Babam çiftçilik yapıyordu. Tapulu tarlamızda su sorunu yaşadığımız için su sondajı yapmaya karar verdik. Sondaj 80 metreye ulaşınca yoğun su beklerken petrol fışkırdığını gördük.

"PETROL BULDUĞUNA ÜZÜLDÜ"

Önce sevindik sonra üzüldük. Bu durum çile haline geldi, çünkü tarlanın petrole değil suya ihtiyacı var. Eğer sulama yapamaz isek bir yıl boyunca verdiğimiz emek boşa gidecek. Su çıkarmak için yaklaşık 15 bin liraya yakın paramız gitti. Bu duruma sevinelim mi ağlayalım mı bilemiyoruz. Biz de istiyoruz petrol zengini olalım ama şu an suya ihtiyacımız var." dedi.

ALINAN NUMUNE İNCELENECEK

Çelik, bölgede yaptığı bilimsel çalışmalarla tanınan Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık'a durumu anlattı. Işık, petrol çıkan kuyuda yaptığı araştırma neticesinde çıkan petrolün sızma petrol olabileceğini söyleyerek, "Durumu bana bildirdiler. Su çıkan kuyuya baktığımda petrol veya petrol türevi bir hidrokarbon olduğunu gözlemledim. Kuyudan çıkarılan ürünün oda sıcaklığında alev aldığı ve bu durumun da petrol veya petrol türevinin olduğuna bir kanıt niteliği taşıyor. Ürünün tam olarak ne olduğunu belirlemek için aldığımız numune yurt dışına gönderilecek. Şu bir gerçek ki bölgemizde çok sayıda sıvı ve katı petrol sızıntısı bulunuyor.

BÖLGE ÖZEL BİR ŞİRKETİN YETKİSİNDE

Bu da bize bu alanlarda bir petrol rezervuarının olabileceğine güçlü bir işaret niteliği taşıyor. Bahsedilen bu alan ise özel bir petrol şirketinin ruhsat alanına girmektedir. Çağrımız bu şirket ya da şirketlerin gelip bu bölgeyi incelemeleridir. En azından çiftçimiz bu sorundan kurtulmuş olur." ifadelerini kullandı.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ümit Işık Gercüş Batman Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (83)

Ali ekberMobil-IOS:

Oyları HDP'ye verin petrolü çıkartalım.

33
39
yanıtYanıtla
pelinmobilWeb@haberler.com:

100 senedir chp mhp neden cikarmadi petrolü

26
14
yanıtYanıtla
zazacı:

numune yurt dışına gönderilmiş :) bizdeki üniversitler ne iş yapıyor acaba

39
1
yanıtYanıtla
ihsan:

türkiyede çkarılmayan türkiyeye 100 yıl yetecek petrol var oyyüzden akp başkanlık sistemi diyorki petrol yatakları abdye gitsin abd petrolü çkartsın ve bizim ülkemizde çkartılan petrolü bize satsın

11
27
yanıtYanıtla
infaz ederler garibi:

devlet fitir fitir burnundan getirecek, sen nasıl petrol bulursun vallaha billaha yandın bittin. . vatandaşlıktan atarlar. . . . lozana karşı gelmektir bu

32
4
yanıtYanıtla
petro...:

ya bu TÜRBANCI AKP''li molla zihniyetler zaten bize Türban imza gericilik ! hizmeti veriyorlar, ve petrol Gelirini''de siz Düşünün. ! ya 7''TIR dolusu milli ! Servetimiz ALTIN. önce Adres Avustrya Afrika Adres gösterilip ! iş ADAMI Rezza razabbi''''''ve sonra NASIL ! iran''a gönderdi.

5
24
yanıtYanıtla
Adil:

Haberdeki komediye bakın, aldıkları numuneyi analiz için yurt dışına göndereceklermiş. Bu ülkede 200''e yakın üniversite var . Tabii bir o kadar da laboratuvar var ve bir tanesi bile bu numuneyi analiz edemiyor mu? Tam bir rezalet. O zaman dükkanı kapatıp gidin. O kadar öğretim üyesine de boş yere daha fazla maaş ödemeyin.

29
0
yanıtYanıtla
Adsiz:

Yalan ham petrol boru hattini delmislrtdir kesin. . . petrolun 50 veya 100 metrede olmasi imkansiz, , , , suudi arabiztanda nile petrol en az 1000 metrede cikiyor , , , koskoca bir yalann

6
22
yanıtYanıtla
İsimsiz Mobil-IOS:

HAİN PKK YI DESTEKLEYEN HDP YE OY VERMEYİN VERDİGİNİZ HER OY MERMİ OLARAK PKK YA GİDERBUNU SAKIN UNUTMAYIN ER TUTK MİLLETİ KÜRT LAZ ZAZA ROMAN GÜRCÜ ÇEÇEN BOŞNAK VE MÜSLÜMANLAR İYİ DÜŞÜNÜN OYLAR AK PARTİYE

10
18
yanıtYanıtla
mustafamobilWeb@haberler.com:

Kardeşim bu nedir yahu Adamın arazisinde petrol çıkıyor özel şirket alanı diyorsunuz yuh böyle devlete.. Bir de yurtdışına gönderiyorsunuz.. Ulan bir petrolü bile inceleyecek kadar gelişemediysek atın çöpe...

25
2
yanıtYanıtla
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title