Haberler

Style Fashion Outlet Dünya Perakende Dünyasına Adım Atıyor

Güncelleme:

Style Fashion Outlet, kapılarını 24 Ekim günü tarihinde Etiler Nisbetiye On Residence'da müşterilerine açıyor.

Style Fashion Outlet, Bodrum Milas Havaalanı'ndan sonra yeni mağazasında dünyanın en lüks markaları olan Versace'den Ferre'ye, Cavalli'den Trussardi'ye, Moschino'dan Alberto Guardini'ye kadar 100'ün üzerinde markayı tüketicileriyle buluşturuyor.

Güçlü ortaklık yapısına sahip Style Fashion Outlet, dünyaca ünlü lüks markaların Türkiye distribütörü olan İstanbul Bijuteri Moda ve Tekstil A.Ş., Ofton İnşaat Turizm ve Yatırım Ticaret A.Ş, Sözbir Oteller ve Şirketler Grubu, MT Marka Proje Danışmanlığı ve İşletmeciliği A.Ş., Akyol Fotoğrafçılık A.Ş. şirketlerinin ortak iştiraki olarak kuruldu.

Style Fashion Outlet, Türkiye'de havaalanlarında açacağı mağazalar ile perakende sektörüne yepyeni bir model getirecek. Temmuz 2015'te Bodrum Milas Havaalanı'nda açılan Style Fashion Outlet'ten beklenenin üzerinde verim aldıklarını belirten Style Fashion Outlet Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Kılıboz, "Bodrum Milas Havaalanı'ndaki Style Fashion Outlet, Türkiye'deki ilk mağazamız. Mağazamızda, satış hedefimize yüzde 90 oranında ulaştık. Şimdi de İstanbul'un en merkezi yerlerinden biri olan Etiler'de müşterilerimizle Style Fashion Outlet'i buluşturuyoruz" dedi.

İlk yılda 8 Yeni Mağaza Açılacak

İstanbul'un iş ve yaşam merkezi olan Etiler'deki Nisbetiye On Style Fashion Outlet mağazasının, iş ve sanat dünyası ile turistlerin uğrak yeri olması hedefleniyor. İki bin metrekarelik alandaki iki katlı Style Fashion Outlet mağazasında, 100'ün üzerinde dünyanın lüks markasından ürünler yer alacak.

Bodrum Milas Havaalanı'ndaki yüksek verim ile havaalanlarında yatırım yapmanın bir ihtiyaç olduğunu gözlemlediklerini belirten Tuna Kılıboz, "Buradan yola çıkarak 2017 sonuna kadar açacağımız mağazalarımızın noktalarını ve stratejilerini belirledik. Bu mağazalar İstanbul'da Atatürk Havaalanı, Sabiha Gökçen Havaalanı ve 3. Havaalanı, Ankara'da Esenboğa Havaalanı, İzmir'de Adnan Menderes Havaalanı, Antalya'da Antalya Havaalanı'nda açılacak. Şehir içinde açacağımız mağazalarımız Bayrampaşa ORA AVM ve Küçükyalı'da olacak. Ayrıca, 3. havaalanı yolu üzerinde Göktürk Bölgesi'nde kurulacak olan outlet mağazaların yer alacağı yeni bölgede de yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Style Fashion Outlet Yurtdışına Franchise ile Açılacak

2018 sonuna kadar Antep, Kayseri, Denizli, Trabzon, Antalya, Bursa, Adana ve Mersin illerinde franchise sistemiyle mağazalar açacaklarını söyleyen Kılıboz, yurtdışında da aynı sistemle mağaza açmayı hedeflediklerini dile getirdi. Kılıboz,"Odaklandığımız yurtdışı havaalanları arasında ilk etapta Üsküp, Karadağ, Riga ve Bakü var. Tiflis'te ise şehir mağazası açacağız. Hedeflerimize 2 yılda ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

Yatırım bütçesi hakkında bilgi veren Kılıboz, 2015-2016 yılındaki ürün alımı ve dekorasyon için yapacakları yatırım miktarının toplam 10 milyon TL, 2018 sonuna kadar ise 30 milyon TL olacağını dile getirdi.

Style Fashion Outlet'in farkını ve Türkiye'ye getireceği yenilikleri aktaran Style Fashion Outlet Yönetim Kurulu Üyesi Mine Tozlu, "Hali hazırda Türkiye'de uygulanan sezon sonunda elde kalan ürünlerin müşteriye sunulması şeklindeki outlet anlayışından farklı bir outlet anlayışımız var. Bizim getirdiğimiz gerçek outlet anlayışıyla birlikte müşterilerimiz markaların koleksiyonlarına daha kolay ulaşacak; böylelikle de herkes lüks marka giyebilecek. Stratejimiz doğrultusunda düşük fiyat, geniş ürün yelpazesi, uzun vadede dört mevsime ait ürün satışı ve yan hizmetlerle tüketicilerin yanında olacağız" dedi.

Türkiye'de Outlet Algısı Yükselişte

Türkiye Outlet İmajı Araştırması, outlet algısında yükselişe işaret ediyor. 2006 yılında yapılan araştırmaya göre yüzde 36,9 olan indirim mağazaları algısının, bugün yüzde 48,7'ye yükseldiğini görüyoruz. 2006 yılında yüzde 9,8 olan defolu ve kalitesiz ürün algısı ise yüzde 3'lere gerilemiş durumda. Tüketici, outlet mağazaları ile defolu ürünü artık aynı kefeye koymuyor.

Erkekler Havaalanlarında Daha Kolay Alışveriş Yapıyor

Türk toplumunda alışveriş denildiğinde akıllara ilk olarak kadınlar geliyor. Bodrum Havaalanı'ndaki Style Fashion Outlet mağaza istatistiklerine bakıldığında ise yerleşik algının tersine erkek ürünlerinin daha çok satıldığı ve erkeklerin kadınları bu anlamda yakaladığı görülüyor.

Türkiye Distribütörlüğü Yaptığımız Markalar;

Versace Jeans- Versace Collection-Trussardi Jeans-Tru Trussardi-Iceberg-Tosca Blu-Galliano-GF Ferre-CNC- Gattinoni-Roberto Cavalli Class-La Martina-Piquadro-Rocco Barocco- Versace Home-Cavalli Home-Marina Yachting-Blu Marine-Blu Girl-Alberto Guardini-Frankie Morello-Fratelli Rossetti Flexa-Colmar-Henry Cottons-Alpha Industries-Perlanicci- ReFractory-Maano.

Ürün Tedarik Ettiğimiz Markalar;

D&G-Dior-Prada-Moschino-Hermes-Etro-Paul&Shark-Givenchy-Jean Paul Gaultier-Yves Saint Lauren-Lanvin-Cesare Paciotti-Ermanno Scervino-Dolce Gabbana-Marc Jacobs-Miu Miu-Bvlgari-Marc by marc jacobs-Red Valentino-Kenzo-Chloe-Cerruti 1881-Baldinini- Valentino Garavani-Laura Biogiotti -Leonard-Nina Ricci-Hogan-Diesel-Jacob Cohen-Enrico Coveni -Byblos –Genny-CK Jeans-Guiseppe Zanotti-Harmond&Blaine-Carven-Just Cavalli-Hugo Boss-Guy Laroche-Stella Mc Cartney-U Blancioni-Toms-Hunter-Moncleir-Armani Junior-DKNY-Issey Miyake-Michael Kors.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cavalli Versace Türkiye Bodrum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title