Haberler

"Amacımız, Şehirler Arasındaki İttifakı Daha da Güçlendirmek"

Güncelleme:

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Amacımız, şehirler arasındaki ittifakı daha da güçlendirmek." dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Amacımız, şehirler arasındaki ittifakı daha da güçlendirmek" dedi.

Ordu TSO Başkanı Servet Şahin, STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Murzioğlu,  Karadeniz Bölgesi'ni bir bütün olarak gördüklerini söyledi.

Oda olarak bölgedeki tüm oda ve borsalarla çok güzel bir uyum içinde olduklarına işaret eden Murzioğlu, "Bunun yansımalarını her yerde görmek mümkün. Birbirimizi ziyaret ederek ileriye dönük birlikte neler yapabiliriz anlayışıyla temaslarda bulunuyoruz. Amacımız, şehirler arasındaki ittifakları daha da güçlendirmek ve fırsatları birbirimize göstererek değerlendirmek. Gelişen dünyada önce birbirimizle entegre olmalıyız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bölgenin en önemli girdisinin fındık ve çay olduğunu hatırlatan Murzioğlu, "Fındık üretimi iki şehrin önemli girdi kaynağı. Fındık sektörü üreticisiyle, tüccarıyla, sanayicisiyle ve ihracatçısıyla adeta bir çarkın dişlilerini oluşturuyor. Binlerce kişi fındıktan geçiniyor. Bölgede toplanan ürünün yüzde 75'i ihraç ediliyor ve ülkemize de önemli bir döviz girdisi sağlıyor. Ama maalesef bu sene hava şartlarından kaynaklanan sıkıntılar üreticimizi ve fındıkla ilgili tüm sektörü adeta perişan etti. Gerek fındık da olsun gerekse çay da olsun TOBB nezdinde önemli çalışmalarımız var. İnşallah kısa vadede bir sonuç alırız ve bölgemiz için büyük önem arz eden fındık ve çay konusunda yaşanan sorunlar bir an önce ortadan kalkar" şeklinde konuştu.

Ordu TSO Başkanı Servet Şahin ise iki il odası arasındaki ilişkilerinin her zaman üst düzeyde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Samsun'a geldiğimizde kendimizi başka bir yere geldik gibi hissetmiyoruz. İki şehir olarak çok ortak yönümüz, noktamız var. Bunlardan bir tanesi de fındık üretimi. Maalesef bu yıl içinde yaşanan kar yağışı ve akabinde don afeti ve fırtına gibi nedenlerle iki ilimizde de fındık ürünü büyük oranda yandı. Ordu ilimizde sahil bölgesi hariç rekolte iyi durumda değil. Ürünümüzün zarar görmesi, başta üreticilerimiz olmak üzere, tüccar, fabrikacı, sanayici ve ihracatçımızı olumsuz yönde etkilemiştir. İnşallah en kısa sürede gereken adımlar atılır ve insanlarımızın mağduriyeti ortadan kalkar. Tek temennimiz bu yönde." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Salih Zeki Murzioğlu Servet Şahin Samsun Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title