Haberler

Stresi Yok Eden En Basit Çözüm: Çiçekler!

Güncelleme:

Hayat bazen zor ve stresli olabiliyor. İnsanlar her zaman ruhlarını iyiletirmek ve stresi yok edebilmek için çareler aramıştır. Oysa doğa insanın ruhsal durumuna iyi gelecek natürel ve basit çözümler bulmuş: Çiçekler!

HUZURU ARTTIRIYOR

New Jersey üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre çiçekler huzuru ve hayata karşı memnuniyeti arttırıyor. Araştırmaya göre düzenli olarak canlı çiçek bulunduran insanlar, daha dingin ve keyifli hissediyor. Renklerin insanin psikolojisi üzerinde etkin olduğunu söyleyen uzmanlar, Çiçeklerin renk ve koku özelliği ile etkiyi iki kat artırdığını söylüyor. Örneğin birbiri ile uyumlu renklerden oluşan hoş kokulu bir çiçek aranjmanı, anında insanda mutluluk hormonlarını tetikler stresi azalır.

İNSAN PSİKOLOJİSİNE ÖNEMLİ ETKİLERİ VAR

Bazı çiçeklerin insan psikoloji üzerindeki etkisi şöyle: Lilyum: Eve bereket ve huzur getirir. Ruhta dinginliği sağlar. Gül: Güller huzurun, sükunetin simgesidir. Her ortama ferahlatıcı bir ambiyans katar. Pembe Gül: Pembe karakteri yumuşatır. Stresi alır, insana dinginlik verir. Pembe gül kokusu ve rengiyle bu etkiyi iki kat artırır.(Kaynak:cicekci.com)


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

New Jersey Evlilik Alışveriş Kadın Sağlık Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title