Haberler

Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı -

Yatağan'daki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2014 yılı kazı çalışmaları başladı.

Yatağan'daki Stratonikeia Antik Kenti'nde 2014 yılı kazı çalışmaları başladı.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik kentte, 3 bin yıllık tarihin her döneminden kalıntılar bulabilmenin mümkün olduğunu, Karia bölgesinin en önemli kentlerinden olan antik kentin Tunç Dönemi'nden Cumhuriyet dönemine kadar adından söz ettirdiğini söyledi.

Kazı çalışmalarını yaklaşık 50 kişilik ekiple sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Söğüt, "Roma hamamında kazı ve konservasyon çalışmalarına devam edilecek. Augustus ve İmparatorlar Tapınağı'nda uzun süreli bir çalışma yapılacak. Tiyatronun üst kısmındaki terasta bulunan tapınak, kente gelen ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken yapılardan" dedi.

Söğüt, dünyanın en büyük mermer kentleri arasında yer alan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki 2 bin yıllık mozaiklerin, kenti ziyaret eden turistler ve güneş ışığından korunduğunu, buradaki çalışmaların da titizlikle devam ettiğini kaydetti.

Mozaiklerin bakım ve onarım çalışmalarının 10 kişilik bir ekiple yürütüldüğünü ifade eden Söğüt, çalışmalar tamamlandığında mozaiklerin üzerinin açılacağını, kente gelen ziyaretçilerin bu alanları rahatlıkla gezebileceğini dile getirdi.

Stratonikeia Antik Kenti'nin yaşayan bir arkeoloji kenti olduğunu, bir benzeri bulunmadığını dile getiren Söğüt, antik dönemden günümüze yapıların bir bütün olarak korunduğu, Osmanlı dönemi taş döşeli yollarda yürünerek gezilen başka bir antik kent bulunmadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Söğüt Yatağan Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title