Haberler

STO Başkanı Koray Yolcu, Selçuk'un Sorunlarını Ankara'ya Taşıdı

Güncelleme:

TOBB Birlik Merkezinde gerçekleştirilen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında, ticaret ve sanayinin temsilcileri bütün sorunlarını hükumetle paylaşma imkanı buldu.

TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirilen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda, ticaret ve sanayinin temsilcileri bütün sorunlarını ve çözüm önerilerini birinci ağızdan hükümetle paylaşma imkanı buldu.

Şura'ya katılan Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu tarafından sunulan Selçuk'un sorunları ve çözüm önerileri dosyası Şura gündemine alınarak, Başbakan ve hükümete sunulan rapora girdi. 7. Ticaret ve Sanayi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanların da katılımıyla TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirildi. 7 bölge ve 3 büyük ilin ayrı ayrı sunum yaptığı Şura'da Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Odaları Konseyi, Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Borsaları Konseyi ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi de kendilerine ait sorunları ve çözüm önerilerini hükümetle paylaştı.

Şura'nın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu iş dünyası olarak huzur ve istikrardan yana olduklarını belirterek, "Ekonomide atılım yapmamızı sağlayan reform ateşi yeniden canlansın" dedi.

Şura için oda, borsa ve konseylerin kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mikro ve makro sorunlarının belirlendiğini sonra da çözüm önerilerinin hazırlandığını anlattı.

Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu'nun katıldığı Şura'da Selçuk ve bölge ekonomisine yönelik sorun ve çözüm önerileri ise İzmir oturumunda gündeme alındı. Sorunlara yönelik çözüm önerilerinin sıralanarak sunulan raporlar Başbakan Erdoğan ve hükümet yetkililerine iletildi. Sunulan raporda İzmir'deki Oda ve Borsalar tarafından iletilen sorunların başında ulaşım-lojistik konularının geldiği belirlendi. Ayrıca teşvikler ve kamu destekleri ile OSB ve Çevre konuları da Odalar tarafından iletilen başlıca sorunlar olarak dikkat çekti.

Selçuk Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada, "STO, Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na dikkatle hazırlanarak ilçe ve bölgeye ilişkin en acil sorunları ortaya koymuş, çözüm önerilerini sıralamış, çözüme yönelik hangi kurumların ilgi ve desteğine ihtiyacı olduğunu belirtmiştir" denildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title