Haberler

STK temsilcilerinden siyasi partilere seçim güvenliği çağrısı -

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kentte seçim öncesinde yaşanan gerginliğe dikkat çekmek amacıyla siyasi parti yöneticileriyle görüşerek, önerilerini paylaştı.

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kentte seçim öncesinde yaşanan gerginliğe dikkat çekmek amacıyla siyasi parti yöneticileriyle görüşerek, önerilerini paylaştı.

Sivil toplum kuruluşlarınca yapılan görüşmelere ilişkin Adli Yardım Bürosunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, demokratik bir toplumda yerel seçimlerin genel seçimlerden daha çok önem arz ettiğini söyledi.

Bu seçimlerin, herkesin siyasi görüşlerini özgürce ifade edebildiği, siyasi partilerin diğer partilerin varlığına, görüşlerine ve çalışmalarına tahammül ederek saygı duyduğu bir ortamda yapılması dileğinde bulunan Elçi, şöyle dedi:

"Siyasi parti yöneticilerine, Türkiye'nin bir geçiş sürecinde olduğu, tarihi ve toplumsal bir mesele olan Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözümü çalışmalarının sürdüğü bir dönemde, siyasi partilerin sorumluğunun daha da önemli olduğu, bu sürece zarar verecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınılması, bu nitelikte gelişecek her türlü olaya karşı duyarlı olmaları konusunda önerilerde bulunduk."

Toplantıya Mazlum-Der Şube Başkanı Abdürrahim Ay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube Başkanı Raci Bilici, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Necati Pirinççioğlu ile Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Diay-Der) Başkanı Zahit Çiftkuran da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Elçi Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title