Haberler

Stk'lardan Şehitlere Vefa, Teröre Lanet

10 Aralık’ta İstanbul’da terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hani saldırı Muğla’nın Menteşe ilçesinde Cuma namazı sonrası STK’lar tarafından kınandı ve şehit için dua okundu.

10 Aralık'ta İstanbul'da terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hani saldırı Muğla'nın Menteşe ilçesinde Cuma namazı sonrası STK'lar tarafından kınandı ve şehit için dua okundu.

Menteşe Kurşunlu Cami meydanında bir araya gelen değişik sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Vali Amir Çiçek, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, siyasi partiler, değişik sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Terörü kınama etkinliğinde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, milletimizin birliğine ve vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan her saldırıya karşı STK'ların büyük önemi bulunduğunu belirterek, "Eğer bu saldırıları göğüsleyebiliyorsak sizlerin sayesindedir. İstanbul'daki o menfur saldırıda şehit düşen polis kardeşlerimizin tek görevi vatandaşın can ve mal güvenliği ve oynanan maçta huzuru sağlamaktı. 15 Temmuz'da denediniz. Beceremediniz, yapamadınız, yapamayacaksınız. Çünkü Muğla'da ve Türkiye'nin her tarafından Cumhurbaşkanımızın demokrasi için, vatan için, millet için bayrak için ben de sizinle beraberim meydanlara dediğinde tüm vatandaşlarımız bayrakları ellerinde tekbirlerle meydanlara koştular. 15 Temmuz'da yapamadınız, yine yapamayacaksınız. Ey hainler, duyun ki, bu millete, bu vatana, Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşına bir şey yapamazsınız. Çünkü bu milletin evlatları, bu milletin unsurları, yöneticileri, sivil toplum kuruluşları size karşıdır. Bugün Halep'te ellerini semaya açmış günahsız insanları öldürenler insan haklarına saygı gösterin" dedi.

STK'lar adına açıklama yapan Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş, İstanbul'daki hain saldırı nedeniyle, üzgün, kırgın ve kızgın olduklarını belirtti. Karakaş, "Son yıllarda artan terör olayları sıradan terör olayları değildir. Taşeron örgütler kanalıyla ülkemizin gelişmesini ve hızını kesme operasyonudur. Maalesef içimizdeki hainler, dışarıdaki düşmanlar birlikte hareket eder olmuştur. FETÖ, PKK, PYD, İŞİD, DHKPC gibi alçak terör örgütleri çirkin yüzlerini İstanbul'da biri kez daha göstermişlerdir. Türkiye'nin milli birliğine, milli bütünlüğüne kastetmeye çalışan bu alçaklar, bu kahpeler biliniz ki sizin gibi soysuzlar hainler bu ülkeyi asla bölemeyecektir" dedi.

Sendikalar adına konuşan Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Yusuf Dural, yurt içinde ve yurt dışında bu aziz vatanı savunan tüm polis ve asker ve sivil şehitlere rahmet diledi. Dural, "Biz olmak, bir olma, diri olma ve hedefimizi hedef alan terörizm emparyel küresel güçler ve onların işbirlikçilerine inat basireti hakim kılacağız. Teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve hedefi ne olursa olsun terör ortak düşmanımızdır" dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından tüm şehitler için dua okundu ve ardından lokma hayrı yapıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Türkiye Menteşe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title