Haberler

Stk'lardan Mursi İçin Dua

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) tarafından, Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için darbe yönetiminin verdiği idam kararı, düzenlenen eylemle protesto edildi.

Manisa Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAP) tarafından, Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için darbe yönetiminin verdiği idam kararı, düzenlenen eylemle protesto edildi.

Mısır'daki darbe yönetimi tarafından devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararına tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da tepkiler giderek büyüyor. Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Manolya Meydanı'nda MASİDAP tarafından Mursi'ye verilen idam kararını protesto etmek için düzenlenen eyleme çok sayıda sivil toplum örgütü destek verdi. MASİDAP adına açıklamayı Genç Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut Öner yaptı.

Öner'in açıklaması sırasında vatandaşlar sık sık 'Mursi'ye özgürlük', 'Katiller hesap verecek', 'Mursi'nin idamı Batı'nın utancı', 'Uyuma, kardeşine sahip çık', 'Zalimlere karşı omuz omuza' şeklinde sloganlar attılar.

Zulme sessiz kalmayıp, meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanların değil, darbecilerin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini kaydeden Mesut Öner, "Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. Kazanacağız. Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler, onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır'a, Ortadoğu'ya özgürlük direnişle gelecek" dedi.

"BM ZULMÜN ORTAĞIDIR"

"Bu zulmün bir ortağı da BM'dir" diyen Öner, "Sizi de asla affetmeyeceğiz. İnsanlığa yine ihanet ettiniz. Öte yandan; İran, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Körfez'in baronları ve tüm Ortadoğu ülkeleri bu zulme seyirci kalırsa, 3 maymunu oynamaya devam ederse, tarih bunu da affetmeyecektir. İnsanlık affetmeyecektir. Vicdanlar affetmeyecektir. Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır'da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu deklare ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mursi dahil tüm İhvan tutuklularının serbest bırakılması gerektiğini ifade eden Öner, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır. Selam olsun demokrasi, özgürlük, insanlık ve yaşam mücadelesi verenlere. Selam olsun mazluma, mağdura sahip çıkanlara."

Öner'in konuşmasının ardından Akpınar Camii imam hatibi Cebrail Çelik tarafından yaptırılan duanın ardından protesto eylemi sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title