Haberler

Stk'lardan "Karikatür" Tepkisi

Diyarbakır, Batman ve Mardin'de bazı sivil toplum kuruluşları, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edilmesi nedeniyle protesto gösterisi düzenlendi.

Diyarbakır, Batman ve Mardin'de bazı sivil toplum kuruluşları, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edilmesi nedeniyle protesto gösterisi düzenlendi.

Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri, Yenişehir ilçesinde toplanarak "Anam babam sana feda olsun ya Resulullah", "İslam ve peygamber düşmanlarına lanet olsun" ve "Hadisi şerif mukaddesatımızdır" yazılı afişler açtı.

Grup adına açıklama yapan Cahit Ünsal, Özgür Gündem gazetesinin yaptığı hakaretin Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin hakaretinden aşağı kalır yanı olmadığını söyledi.Charlie Hebdo dergisinin yerini Türkiye'de peygamber ve din düşmanı olan söz konusu gazetenin aldığını öne süren Ünsal, "Yapılan bu saldırı yeni değildir. Geçen yıl da küçük yaştaki evlikleri bahane ederek Peygamberimize hakaret etmişlerdi. Bu zihniyet Silopi, Cizre ve Diyarbakır gibi bazı yerlerde çarşaflı kadınları zincirleyip güya tesettürlü bayanları köle görerek hakaret etmiştir" dedi.

Hakareti yapanlar hakkında gerekli soruşturmanın başlatılmasını gerektiğini savunan Ünsal, İslam'a ve kimlik değerlerine türlü maskeler altında saldıranların masum olmadığını belirtti.

Tarihi Ulu Cami imamı Osman Yağmur da cuma hutbesinde, gazetede hakaret içerikli karikatür yayınlamasını kınayarak "Allah'a ve Hazreti Muhammed'e yapılan saldırılar unutmamalı. Bu tür durumları ve saldırıları hatırlayıp, lanetlemeliyiz" dedi.

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci ise "Peygamber'e uzanan eller kırılsın", "Müslüman uyuma, Peygambere sahip çık", "Muhammed'in ordusu, kafirlerin korkusu" sloganları atarak karikatüre tepki gösterdi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, yanlarında getirdikleri Özgür Gündem Gazetesi'ni ateşe verdi.

Silvan ilçesinde ise Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneğince (Ümmet Der) Ulu Cami önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kerim Terim, gazetenin yayımladığı karikatür ile Müslümanların mukaddesatlarına dil uzattığını dile getirerek "Çukurdan elde edemediğiniz sözde özgürlüğün hıncını, Allah'ın dinine saldırarak mı çıkaracaksınız? Bunlar beyhude çabalardır" dedi.

Batman

Peygamber Sevdalıları Platformunca Gülistan Caddesi'nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Nurettin Teymur, söz konusu karikatürün kabul edilemez olduğunu vurgulayarak "Her fırsatta dinimize, peygamberimize hakaret eden bu zihniyet, bizi temsil etmiyor. Dinimize, peygamberimize düşman olanlar, bizim dostumuz olamaz. Belki dost postuna bürünmüş bir kurt olabilir ancak" dedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından karikatürün yayınlandığı gazeteyi yaktı.

Mardin

Mardin'de Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince Karayolları Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Mücahit Önen, karikatürü yayımlayan gazeteyi ve mensup olduğu zihniyeti kınadıklarını söyledi.

Önen, şunları kaydetti:

"İslam'a sövmekten başka hiçbir fikri olmayan bu zihniyetin özgürlüğü, İslam'a sövme özgürlüğüdür. Yeri geldiğinde İslam'ın emirlerinden olan namazı, orucu ve zekatı kendi emelleri uğruna kullanmaktan da çekinmedikleri halde bugüne kadar yaptıkları faaliyetler açıkça göstermektedir ki HDP/PKK İslamiyetten ve İslam peygamberinin getirmiş olduğu ilahi mesajdan rahatsızdır. Amaçları ise Kürt halkını İslam'dan koparmak suretiyle Haçlı, siyonist ve emperyalist ağababalarına yaranmaktır. 12-13 yaşlarındaki kız çocuklarını dağa çıkarıp PKK baronlarına peşkeş çeken, Kürt kadınlarını dağlarda ve şehirlerde yozlaştıran bu zihniyet hangi cüretle İslam'a ve Peygamberimize dil uzatmaktadır?"

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Mardin Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title