Haberler

STK'lardan Çağrı: Ateşkese Cevap Verin

Güncelleme:

Diyarbakır'daki bazı STK'lar ortak bir açıklama yaparak, PKK'nın ilan etiği ateşkes çağrısına hükümetin de cevap vermesi çağrısında bulundu.

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ortak bir açıklama yaparak, PKK'nın ilan etiği ateşkes çağrısına hükümetin de cevap vermesi çağrısında bulundu. Açıklamada, "Devletin de ilan edilen ateşkese olumlu cevap vererek operasyonları durdurması çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde DESOB, Diyarbakır Öze Dönüş, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, İHD Diyarbakır Şubesi, MAZLUM-DER Diyarbakır şubesi ve Nübahar Eğitim ve Kültür Derneği'nin aralarında olduğu 13 STK temsilcisi ortak çağrıda bulundu. Grup adına basın açıklamasını MAZLUM-DER MKYK üyesi Reha Ruhavioğlu okudu.

Açıklamada şöyle denildi: "Çatışmalı sürecin başından beri yaptığımız çatışmasızlığa dönme çağrılarına PKK tarafından olumlu cevap verilmiş ve KCK yönetimi 10 Ekim 2015 Cumartesi günü eylemsizlik kararını kamuoyu ile paylaşmıştır. Toplumuzun büyük desteği olan çözüm sürecinin kaldığı yerden devam edebileceği ihtimali güçlendiren eylemsizlik kararını olumlu karşıladığımızı belirtiyoruz."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title