Haberler

Stk'lardan 15 Ağustos Açıklaması

Diyarbakır'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği gün yapılacak olan kutlamalarla ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği gün yapılacak olan kutlamalarla ilgili olarak sağduyu çağrısında bulundu.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 15 Ağustos'ta Diyarbakır'da düzenleyeceği kutlamalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK'lar hassas bir süreçten geçildiğini belirterek, çözüm sürecine zarar verecek üslup ve çatışmalardan uzak durulmasını istedi. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, önemli bir süreçten geçildiğini dile getirerek bu tür mitinglerde süreci olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Yaşanan süreçle birlikte hem bölgede hem de ülke genelinde, eskiden yaşanan kanlı olayların tekrar yaşanmaması gibi beklentilerin olduğunu aktaran Ebedinoğlu, bu olayların tekrardan yaşanabilmesi gibi tedirginliklerin olduğunu söyledi. Ebedinoğlu, "Önemli bir süreçteyiz. Bu süreçle birlikte hem bölgede hem de ülke genelinde bir umut yeşermiştir bu çözüm süreci ile birlikte. Geçmişte yaşanan kanlı olayların tekrar yaşamamak adına bir beklenti ve bu olayların tekrardan yaşanabilmesi gibi tedirginlikler var. Bu tür mitinglerde süreci olumsuz etkileyecek davranışlardan bütün herkesin uzak durması ve gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Demokratik talepler doğrultusunda il ve bölgemiz adına tek temennimiz bu mitingin huzur içerisinde geçmesidir. Herhangi bir provokasyona ihtimal vermiyorum. Herkesin hassasiyet göstereceğine inanıyorum" dedi.

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu da herkesin bu süreçte dikkatli olması gerektiğini aktararak sürece zarar verecek eylemlerden uzak durulması gerektiğini ifiade etti. Bedirhanoğlu, "Demokratik talepler doğrultusunda elbetteki mitingler yapılabilir. Ancak bu mitingde provokasyonlara dikkat edilmesi gerekiyor. Gerek BDP'nin gerekse de güvenlik kuvvetlerinin sağduyu içerisinde hareket etmelerini istiyoruz. Mitingin arbede ve kargaşadan uzak bir şekilde gerek üslup gerekse de hareketler tarzında sürece zarar verilmeden sağlıklı bir şekilde mitingin yapılmasını umuyoruz" diye konuştu.

Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahim Ay ise, çözüm sürecinin ruhuna uygun bir şekilde bir mitin yapılması gerektiğini kaydederek, kamuoyu önünde sürece zarar verecek eylem ve açıklamalardan uzak durulması gerektiğini, her iki tarafın da sağduyu içerisinde hareket etmelerini istediklerini aktardı.

Öte yandan Diyarbakır Valiliği'nden miting ile ilgili gerekli iznin henüz çıkmadığı öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title