Haberler

Stk'lar, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısını Kınadı - New

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

New York Belediyesi Meclisi Başkanı Melissa Mark-Viverito'nun açıklamaları

New York eyalet senatörü Liz Krueger'in açıklamaları Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

New York'ta belediye yetkilileri, toplum liderleri, din adamları ve aktivistler bir araya gelerek, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı

Belediye Meclisi Başkanı Mark-Viverito:

"İnsanlık için hepimiz bir olduk. Türk toplumuyla dayanışma içindeyiz"

NEW ABD'nin New York kentinde belediye yetkilileri, toplum liderleri ve din adamları, bir araya gelerek, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

New York Belediye Başkanlığı önünde bir araya gelen Belediyesi Meclisi Başkanı Melissa Mark-Viverito ve üyeler, birçok farklı dini inanıştan toplum lideri ve sivil toplum aktivisitleri İstanbul'daki saldırıyı sert bir şekilde kınayıp, saldırıda hayatını kaybedenleri andı.

New York Belediyesi Meclisi Başkanı Melissa Mark-Viverito burada yaptığı konuşmada, "İnsanlık için hepimiz bir olduk" diyerek, Türk toplumuyla dayanışma içinde olduğunu bildirdi.

New York eyalet senatörü Liz Krueger de açıklamasında, "Türk-Amerikan ve Müslüman toplumlarıyla özgürlük, çoğulculuk ve uyum içinde yaşama konusunda birlikteyiz." dedi.

New York'taki Türk toplumu temsilcilerinden iş adamı İbrahim Kurtuluş da konuşmasında, uluslarası toplumun Türkiye'ye tam ve kesin bir destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. Kurtuluş, "Uluslararası toplum için teröre gözünü kapamaya son verme ve New York'ta, Paris'te, Madrid'te, Brüksel'de, Tel Aviv'de veya İstanbul'da nerede olursa olsun sivillerin öldürülmesinin ahlaksız olduğunu kabul etme zamanıdır." dedi.

Diğer toplum üyeleri ve dini temsilciler de sırayla söz alıp, görüşlerini dile getirerek, Türkiye'le dayanışma içinde olduklarını bildirdiler. Etkinliğe Müslüman toplum liderleri ve din adamları dışında, Yahudi din adamı ve toplum temsilcilerinin yoğun katılımı dikkat çekti.

Kaynak: AA / Güncel

New York Türkiye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title