Haberler

Steptember'ın İlk Etabı Sona Erdi

Güncelleme:

Türkiye Cerebral Palsy'li Çocuklar İçin 250 Milyon Adım Attı


Cerebral Palsy (CP) hakkında toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla birçok çalışmaya imza atan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın (TSÇV) Eylül ayı boyunca tüm dünyayla eş zamanlı olarak yürüttüğü Steptember projesinde ilk etap sona erdi. Sağlıklı yaşam için herkesi adım atmaya teşvik eden ilk etapta, kampanyaya Türkiye'den katılan 1549 kişi toplamda 250 milyon adım atarak Cerebral Palsy'li çocukların eğitim ve rehabilitasyonunda kullanılmak üzere 225 bin TL bağış topladı. 31 Ekim'de sona erecek kampanyanın ikinci etabında bağış toplanmaya devam edilecek.


2 - 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen projenin ilk etabında 50 kurum ve 453 takım yarıştı. Günde 10 bin adım hedefine ulaşmak ve CP'li çocuklara destek olmak için başta ofis çalışanları olmak üzere toplumun her kesiminden birey çeşitli bağış toplama etkinlikleri ve kampanyalarla Steptember'a destek oldu.


Steptember'ın en çok bağış toplayan takımı Odea Bank'tan, en çok adım atan takımı UPS Türkiye'den oldu.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Steptember kampanyasının Türkiye ayağında en çok bağışı toplayan takım 19.900 TL ile Odea Bank'tan Charlie's Angels takımı oldu. Türkiye birincisi olan takım dünya sıralamasında da 10. sıraya yerleşti. EY Türkiye'nin Coni Walker takımı 8.665 TL bağış toplayarak ikinci olurken, Viko by Panasonic'in VİKO Electronics R&D takımı da 8.220 TL ile üçüncü oldu.

Dünyada en çok adım atan ilk 3 takım Türkiye'den

UPS Türkiye'nin Hayalet Adımlar takımı 4.332.548 adım ile birinci, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Teknik İşler Güçler Takımı 4.105.071 adım ile ikinci, UPS Türkiye'nin SpeeDI takımı 3.664.789 adım ile dünya 3.'lüğünü göğüsledi.

Kampanyaya dahil olan Avustralya, Amerika, Kanada, İngiltere, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Hindistan ve Singapur'daki takımlar bir ay boyunca toplam 9.733.714.02 bin TL bağış topladı.


Toplanan bağışlar, Cerebral Palsy'li çocuklara eğitim ve rehabilitasyon desteğinin yanı sıra destekleyici malzemelerin ulaştırılması, yeni doğanlarda Cerebral Palsy'nin önlenmesi için araştırmalar yapılması ve Cerebral Palsy'li bireylerin hayata katılımının desteklenmesi için kullanılacak.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Odea Bank Türkiye Eylül Viko Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title