Haberler

Standard Profil 10. Fabrikasını Meksika'da Açtı

Uluslararası Türk şirketi Standard Profil, 36 milyon Dolarlık yatırımla 10. fabrikasını Meksika’da açtı.

Uluslararası Türk şirketi Standard Profil, 36 milyon Dolarlık yatırımla 10. fabrikasını Meksika'da açtı. Bu yatırımla Amerika pazarındaki varlığını ve payını arttırmayı hedefleyen Standard Profil'in CEO'su Turhan Semizer, "Avrupa'da pazar payımız yüzde 20'nin üzerinde ve bu başarımızı Kuzey Amerika'ya taşımak istiyoruz" dedi.

Otomotiv yan sanayinde sızdırmazlık profili üretimi gerçekleştiren Standard Profil, globalizasyon stratejisini, Meksika'da açılışını gerçekleştirdiği 10. fabrikası ile sürdürüyor. Müşteriye yakın olmanın getirdiği rekabet avantajından yararlanmak üzere açılan Meksika fabrikası, otomotiv endüstrisinin kalbi olan Kuzey Amerika'ya hizmet verecek.

STANDARD PROFİL 4 KITADA

Standard Profil Meksika'nın 36 milyon Dolarlık yatırımla 9 ayda tamamlandığını belirten CEO Turhan Semizer, " Standard Profil'in macerası yaklaşık 40 yıl önce Türkiye'de başladı. Bugün Meksika'daki son yatırımı ile birlikte 4 kıtada, 7 ülkede üretim yapan Standard Profil, kendi alanında yüzde 20'den fazla pazar payı ile Avrupa'nın en büyük ikinci üreticisi. Hedefimiz, bu başarımızı üretimde globalizasyon sürecinin önemli bir parçası olan Standard Profil Meksika ile Amerika bölgesine taşımak" sözleriyle, Standard Profil ailesinin Meksika'daki üyeleriyle birlikte bu hedeflerine ulaşacaklarına inancının tam olduğunu ifade etti.

Standard Profil Meksika'nın sağladığı güç ve avantaj ile Amerika'da daha rekabetçi bir konumda olacaklarını belirten Semizer, "Son teknoloji ile donatılan Meksika fabrikamız, Volkswagen ve Audi markaları için üretime başladı. Yeni müşteriler ve projelerle büyümeye devam edecek" dedi.

Meksika'nın Kuzey Amerika'da üretim yapan GM, Honda, Toyota gibi otomotiv devleri için stratejik bir üretim üssü olduğunun altını çizen Semizer, 40 yıla yaklaşan tecrübesi, üretim kalitesi ve Ar-Ge gücü ile Standard Profil'in bölgede kısa sürede rakiplerine göre daha avantajlı bir üretici haline geleceğini söyledi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Standard Profil Kuzey Amerika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title