Haberler

Stajyer Öğretmenlerden Başkan Özcan'a Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamaları yapılan aday öğretmenler, Niksar Belediyesi’ni ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamaları yapılan aday öğretmenler, Niksar Belediyesi'ni ziyaret etti.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından ağırlanan öğretmenlere belediyenin hizmetleri ve projelerinin yanı sıra ilçenin sosyal ve kültürel yapısı ile eğitim durumu hakkında bilgi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara yeni atanan aday öğretmenleri, öğretmenlik mesleği, öğretmenlik uygulaması ve atandığı çevredeki kurumlar, kurum yöneticileri ve çevrenin sosyolojik kültürel özellikleri konusunda bilinçlendirmek ve öğretmen yeterlilikleri konusunda daha donanımlı hale getirmek amacıyla eğitim gezileri düzenleniyor.

Geziler kapsamında aday öğretmenler atandıkları şehirler ve ilçelerdeki kurum, kuruluş ve belediyeleri ziyaretlerde bulunarak görev yaptıkları yerlerin sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitimsel durumu hakkında gözlemlerde bulunuyor.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından başkanlık makamında misafir edilen aday öğretmenlere Niksar Belediyesi'nin hizmetleri, eğitim kurumlarıyla olan diyalogları, eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Öğretmenlerle sohbet eden Başkan Özcan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, genç öğretmenlere yeni başladıkları meslek yaşamlarında başarılar diledi. Niksar Belediyesinin eğitim alanında yaptığı hizmetler ve eğitim kurumlarıyla olan diyaloglar hakkında bilgi veren Başkan Özcan, 2016 yılı içerisinde atanan aday öğretmenlerin öncelikle adaylık dönemini atlatarak öğretmenlik mesleğine tam anlamıyla başlayacaklarını belirtirken, öğretmenliğin sadece bir meslek olmadığını söyleyerek bu görevi en iyi şekilde yapmalarını istedi. Başkan Özcan, "Aday öğretmen kardeşlerimize öncelikle belediyemize yaptıkları bu nazik ziyaretten ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretmenlik sadece bir meslek değil bir hayat biçimidir, sizler çocuklarımıza yol açıyorsunuz yol gösteriyorsunuz. Böylesine kutsal bir mesleği tercih ettiğiniz için hepinizi yürekten kutluyorum. Niksar Belediyesi olarak bizim önceliğimiz her zaman eğitim olmuştur. İlçe Kaymakamlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte eğitim alanında çok önemli hizmetler yapmaktayız. Eğitim kurumlarıyla çok güzel iletişime ve diyaloğa sahibiz. Sizlerle de sürekli diyalog halinde olmak isteriz. İlimizdeki eğitim kalitesini ve başarısını daha yukarıya çekmek adına üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.

Aday öğretmenlere ziyarette İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir Arslan eşlik etti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdilek Özcan Niksar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title