Haberler

    Burhanettin Kocamaz'dan Mersin Stadyumu'yla İlgili Açıklama Geldi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Stadyumu'nu talep ettikleri zaman kendilerine verilmiş olsaydı bugünkü zemin sorununu konuşuyor olmayacaklarını belirtti.

    Kocamaz, Beşiktaş maçında, Mersin Stadyumu'nun zemininde meydana gelen bozulmalar sebebi ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘Saha zemini futbol karşılaşmalarına uygun değildir’ raporu vermesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

    Yaklaşık 100 milyon liralık bir harcama yapılarak inşaa edilen stadyumun bakım, onarım ve işletmesinin 10 yıllığına Mersin Büyükşehir Belediyesi adına tahsisi veya kiralanması konusunda Belediye Meclisi’nin Temmuz ayındaki toplantısında, kendisine protokole imza atma yetkisi verildiğini hatırlatan Kocamaz, şu ifadelere yer verdi:

    "Fakat yaklaşık 2 ay önce, yani ligler başlamadan önce yaptığımız bu çağrı henüz karşılık bulmadı. Talebimiz kabul edilmiş olsaydı, 10 yıl boyunca Mersin Arena Stadı’nın tüm bakım, onarım ve işletmesini Büyükşehir Belediyesi yapacaktı. Böylece stadın zemininde yaşanan sorunu 2 ay önce tespit ederek, lig başlamadan hazır hale getirebilirdik. Ancak henüz geç kalınmış sayılmaz. Stadın tahsisi veya belediyeye kiralanması durumunda, ileride yaşanabilecek sıkıntıların da önlemi şimdiden alınmış olacaktır."

    Kocamaz açıklamasının sonunda, "Eğer bu tesislere birileri sahip çıkmazsa, yakın bir zamanda elden çıkacaktır. Bütün spor tesislerini Büyükşehir Belediyesi’ne devredin, bakımını Büyükşehir üstlensin demiştik. Biz her şeye rağmen tahsiste ısrar ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Burhanettin Kocamaz Beşiktaş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title