Haberler

Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosluğu Açıldı

Trabzon’un Yomra ilçesinde Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosluğu hizmete açıldı.

Trabzon'un Yomra ilçesinde Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosluğu hizmete açıldı.

Açılışa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijerante, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Rusya Federasyonu Trabzon Başkansolosu Dimitri Talanov, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, RTB Meclis Başkanı Mehmet Erdoğan, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve davetliler katıldı. Konsolosluğun açılışında bir konuşma yapan Vali Öz, "Trabzon medeniyetlere beşiklik yapmış bir şehir. Tarihi İpek Yolu'nda ticaret kültürü olan bir şehirdir. Bölgenin beyni ve hafızasıdır. Son yıllarda geçmişteki güçlü hafızasını yeniden toparlama yönünde güzel bir gayret var ve her geçen bu yönde gün güzel adımlar atılıyor. Bugün o güzel adımlardan birisini daha atıyoruz. Sri Lanka ile Türkiye arasındaki ilişkiler çok eskilere dayanıyor. İnsanlık tarihimize baktığımız zaman orası önemli bir medeniyet beşiği. Sri Lanka ile çok önemli bir kader bağımız var. Atılan bu adımlar bu bağın gelişmesine vesile olacaktır. Karadeniz insanı ticaret zekası yüksek olan insanlardır. Bu birlikteliklerin ticaretin gelişmesine vesile olacağına inanıyorum" dedi.

Milli Güvenlik Genel Sekreteri Hacımüftüoğlu da, "Burada açılan fahri konsolosluk çayın üreticisi olan iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunacaktır. Bu konsolosluk ile çayın en iyi üreticilerinden biri olan Srilanka ile güzel bir köprü kuruldu. Göç veren bir bölgenin çocuklarıyız. Nitelikli insanımız büyük oranda dışarıda. Burada kalan nitelikli insanlarımıza da hem moral hem de destek vermeliyiz. Bölgemiz için güzel sonuçların elde edileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Sri Lanka Büyükelçisi Wijerante ise, "İki ülke ilişkileri açısından tarihi bir gün yaşıyoruz. Ülkeler için fahri konsoloslukların önemi çok büyüktür. Burada olmaktan dolayı bu açıdan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Bu konsolosluk sadece Trabzon'u değil tüm Karadeniz Bölgesi'ni temsil edecektir" dedi.

Kendilerine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını ifade eden Sri Lanka Fahri Konsolosu Atilla Ataman, "Çayla ilgili sorunların aşılması ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler konsolosluk binasını hizmete açtı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdil Celil Öz Sri Lanka Trabzon Yomra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title