Haberler

Sporun Yaşayan Çınarları

Güncelleme:

Hazırlık aşaması yaklaşık 5 ay süren çalışma ile sadece Manisa sporuna değil ülke sporuna sayısız başarılar kazandırmış , aynı zamanda başarılı sporcular da yetiştirmiş isimler düzenlenen vefa gecesinde hatırlandı. Tören de konuşan gençlik hizmetleri ve spor il Müdürü Dr. Savaş Duman"örnek olan bu kişilere vefa sunmak ve yaşarken hatırlamak için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Bizler sizin yaptıklarınıza saygı duyuyoruz"derken , törene katılan , 1975 – 1979 yılları arasında CBÜ besyo da öğretim gören AK Parti genel başkan yardımcısı Doç. Dr. Selçuk özdağ da insanların anıldıkça yaşadığını söyledi. Gecenin sonunda sporun yaşayan çınarlarına günün anısına özel plaket verildi. 1960 – 1980 yılları arasında hem manisa sporuna hem de ülke sporuna çeşitli branşlarda hizmet eden 18 isim , tarihi rum mehmet paşa bedesteni nde , gençlik hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından düzenlenen"Sporun yaşayan çınarları"töreninde yaşarken anıldılar.

Sporun yaşayan çınarları gecesinde açılış konuşmasını yapan Manisa gençlik hizmetleri ve Spor il Müdürü Dr. Savaş Duman "Marifet iltifada tabidir,iltifatsızda Marifet zayidir derler her insan işi için emek verir ama bazılarıda vardır ki bu emekten fazlasını verir.Gayret verir çalışır didinir ve öz veride bulunur onlar bugün buradalar ve aramızdalar onların bu çabalarını özverilerini örnek alabilirsek ne mutlu bizlere,Türk toplumu olarak öğrendiğimiz Saygı ve sevgiden yola çıkarak örnek işlere imza atan bu insanlara olan vefamızı dile getirmek ve onlara bir nebzede olsa dokunmak adına başlattığımız bu projemize katılan tüm misafrilerimiz hoş geldiniz, diyen Duman sözlerine Mevlanın Güzel bir sözüyle devam etti.

"dostlarını vefa ile hatırla can arayan sen ol bulan sen tanıyan sen kucaklayan yine sen kula vefası olmayanın hak'kada vefası olmaz" diyerek sözleri son buldu.

Gençlik hizmetleri ve spor il müdürülüğü tarafından düzenlenen gece de konuşan CHP Manisa milletvekili tur yıldız biçer "hatırlanmak hafızalara geri dönüştür spora hizmet etmiş kendi dallarında başarılı olmuş Spor insanlarının bu ödül töreniyle hatırlanması bir çok faliyetten daha önemli ve anlamlı,yaşarken hatırlanmak hayatın bambaşka bir güzelliği, bu güzelliğin ortaya çıkışı ise vefa sözcüğünün anlamıyla ilgili,vefa unutmamak,unutturmamak demektir.Vefa geçmişin tozlu raflardan indirilmesi demektir.Bugün bu esere emeği geçen tüm doslarımıza ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman'a teşekkür ederim şeklinde konuştu.

AK Parti genel başkan yardımcısı doç. dr. Selçuk özdağ da törende ki konuşmasında "Önemli olan 7'den 70'e spor yapan bir nesli, spor yapan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni inşa etmektir. Çünkü spor sağlık demektir, çünkü spor aynı zamanda dışa bağımlılığı azaltmak demektir. İlaç kullanmamak demektir. Spor birlik ve beraberlik demektir. Aynı zamanda sporu tabana yayacağız. Piramidin tabanı ne kadar geniş olursa, zirvesi de o kadar sivri olur. Ağrı Dağı çok geniş bir tabana ulaştığı için çok yüksek bir dağdır. Ve oradan elit sporcular çıkacak. Türkiye'de bugün 65'e yakın beden eğitimi yüksek okulu ve fakülteler var. Ama ben hala Türkiye'nin spor yaptığına inanmıyorum. Spor yapmaya çalışan bir Türkiye var. Spor akademilerine, beden eğitimi spor yüksek okullarına, kulüplerimize, spor adamlarına, gençlik ve spor bakanlığına büyük görevler düşmektedir." Özdağ, spor için yetenek tespitinin önemine de işaret ederek, spor kompleksi olan okulların açılmasında, böyle bir Türkiye'nin inşa edilmesinde herkese görevler düştüğünü belirtti. Programda CHP Manisa milletvekili Tur Yıldız Biçer, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ve farklı dallarda milli olan sporcular yer aldı.Konuşmalar sonrası hazırlanan belgesel davetliler tarafından izlenirken , sporun yaşayan çınarlarına özel plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tur Yıldız Biçer Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title