Haberler

Sporda 2013 Böyle Geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılışını yaptığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımı hamlesinde yapımı tamamlanan 213 spor tesisi, ekim ayının en önemli spor olayı oldu Dünya kulüpler şampiyonu olan VakıfBank, Spor Toto Bayanlar Süper Kupası'nı da ilk kez müzesine götürdü, erkeklerde Süper Kupa'nın sahibi ise Halkbank oldu Milli sporcu Derya Can, Kaş'ta "Paletsiz ip destekli 70 metre" dalışında 71 metreye inerek dünya rekoru kırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılışını yaptığı, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımı hamlesinde yapımı tamamlanan 213 spor tesisi, ekim ayının en çok konuşulan spor olayı oldu.

Yılın 10. ayı, Türk sporu açısından önemli bir gelişmeye sahne oldu. Başbakan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı 789 tesislik, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımı hamlesinde, 2013'te yapımı tamamlanan 213 spor tesisinin, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen törenle toplu açılışını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, "dopinge sıfır tolerans" ilkesi doğrultusunda 4 maddelik eylem planını hazırlayarak bu ay Başbakanlık'a gönderdi. Yeni düzenlemeyle ödül yönetmeliğinde değişikliğe gidilirken, antrenörler ve federasyon başkanlarına da sorumluluklar getirildi. Doping kullandığı tespit edilen sporcuların cezalarının 3 ay içerisinde verilmesi zorunlu kılındı.

Ekim ayı, takım sporlarında kupaların sahiplerini bulduğu ay olarak da öne çıktı. Voleybolda VakıfBank, FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya'nın Unilever Volei takımını yenerek, kupanın sahibi oldu. İstanbul temsilcisi, Spor Toto Bayanlar Voleybol Süper Kupa maçında da Eczacıbaşı VitrA'yı mağlup etmeyi başardı ve Süper Kupa'yı tarihinde ilk kez müzesine götürdü. Spor Toto Erkekler Süper Kupası'nı ise Arkas Spor'u yenen Halkbank kazandı.

Erkekler basketbolda, 29. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, Fenerbahçe Ülker kazandı.

İstanbul'un evsahipliğinde son kez düzenlenen "TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyon, Çinli Li Na'yı yenen, ABD'li tenisçi Serena Williams oldu. Çiftlerde şampiyonluğu ise Peng Shuai (Çin)/Hsieh Su-Wei (Tayvan) ikilisi elde etti.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, üç şampiyonluğu bulunan FIM Dünya Supersport Şampiyonası'nı bu defa ikinci bitirdi. İngiliz Sam Lowes'un dünya şampiyonu olduğu yarışta, markalar şampiyonluğunu ise Sofuoğlu'nun takımı Kawasaki elde etti.

Milli sporcu Derya Can, Kaş'ta "Paletsiz ip destekli 70 metre" dalışında 71 metreye inerek dünya rekoru kırdı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), 2012 Fair Play Ödülleri'ni sahiplerine verdi.

2013 yılının ekim ayında Türkiye'de ve dünyada öne çıkan önemli olaylar şöyle:

1 Ekim:

İstanbul merkezli 4 ilde taraftar gruplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 26 kişiden 3'ü tutuklandı, 23'ü adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

2 Ekim:

Spor Toto Bayanlar Voleybol Süper Kupa maçında Eczacıbaşı VitrA'yı 3-2 yenen VakıfBank, kupanın sahibi oldu. VakıfBank bu sonuçla kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında Galatasaray, deplasmanda Juventus ile 2-2 berabere kaldı.

3 Ekim:

UEFA Avrupa Ligi J Grubu ikinci maçında Trabzonspor, İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı.

4 Ekim:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, "dopinge sıfır tolerans" ilkesi doğrultusunda 4 maddelik eylem planını hazırlayarak Başbakanlık'a gönderdi. Yeni düzenlemeyle ödül yönetmeliğinde değişikliğe gidilirken, antrenörler ve federasyon başkanlarına da sorumluluklar getirildi. Doping kullandığı tespit edilen sporcuların cezalarının 3 ay içerisinde verilmesi zorunlu kılındı.

5 Ekim:

Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda 2013-2014 sezonunda grup eşleşmeleri belli oldu. Pınar Karşıyaka E Grubu'nda Khimki (Rusya), Hapoel Migdal (İsrail), Igokea Aleksandrovac (Bosna Hersek), Lukoil Academic (Bulgaristan) ve CSU Asesoft (Romanya); Aykon TED Ankara Kolejliler F Grubu'nda Buducnost Voli (Karadağ), Nizhny Novgorod (Rusya), PAOK (Selanik), Khimik Yuzhne (Ukrayna) ve Alba Fehervar (Macaristan) ile eşleşti. Banvit'in G Grubu'ndaki rakipleri Unics Kazan (Rusya), VEF Riga (Letonya), Maccabi Haifa Bazan (İsrail), MZT Skopje Aerodrom (Makedonya) ve Kalev Cramo (Estonya) olurken Beşiktaş Integral Forex de F Grubu'nda Spartak Saint Petersburg (Rusya), Panionios (Yunanistan), Neptunas Klaipeda (Litvanya), Radnicki Kragujevac (Sırbistan) ve Bisons Loimaa (Finlandiya) ile rakip oldu.

Antalya'da düzenlenen 47. Açıkhava Büyükler Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda makaralı yayda kadınlarda Alman Kristina Berger, erkelerde ise Hollandalı Mike Schloesser altın madalya kazandı.

6 Ekim:

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 14. yarışı Kore Grand Prix'sini kazanan Red Bull-Renault'nun Alman pilotu Sebastian Vettel, üst üste 4'üncü, son 6 yarıştaki 5'inci galibiyetini aldı ve rakipleriyle arasındaki farkı açtı.

9 Ekim:

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından düzenlenen Spor Toto Erkekler Süper Kupası'nı, Arkas Spor'u 3-0 yenen Halkbank kazandı.

Erkekler basketbolda, 29. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, Galatasaray Liv Hospital'ı 64-62 yenen Fenerbahçe Ülker kazandı.

11 Ekim:

A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 9. maçında deplasmanda Estonya'yı 2-0 yenerek, ikinci sıraya yükseldi.

13 Ekim:

Avrupa'da "Yılın Atleti" ödülünün sahibi, erkeklerde Ukraynalı yüksek atlamacı Bohdan Bondarenko, kadınlarda ise 400 metre engelli kategorisinde mücadele eden Çek Zuzana Hejnova oldu.

FIVB Kadınlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası final maçında VakıfBank, Brezilya'nın Unilever Volei takımını 3-0 yenerek, kupanın sahibi oldu.

17 Ekim:

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ekim ayı dünya sıralaması açıkladı. İspanya, 1513 puanla ilk sıradaki yerini korurken, Türkiye, geçen ayki 9 sıralık tırmanışının ardından bu ay da 9 basamak atlayarak, 670 puanla 40. sıraya yerleşti.

19 Ekim:

Milli sporcu Derya Can, Kaş'ta "Paletsiz ip destekli 70 metre" dalışında 71 metreye inerek dünya rekoru kırdı.

20 Ekim:

FIM Dünya Supersport Şampiyonası'nın İspanya'daki son yarışını, İngiliz Sam Lowes kazanıp dünya şampiyonu olurken, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ise sezonu ikinci bitirdi. Markalar şampiyonluğunu ise Kawasaki elde etti.

22 Ekim:

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ile DenizBank arasında arasında önemli bir işbirliğine gidilirken, bayanlarda ve erkeklerde CEV Şampiyonlar Ligi organizasyonunun 3 yıl süreyle isim sponsoru DenizBank oldu.

Türk Hava Yolları (THY), basketbolda en büyük organizasyonlardan biri olan Avrupa Ligi'ne verdiği sponsorluk desteğini 2020 yılına kadar uzattı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tamamlanamayan Beşiktaş-Galatasaray derbisini 3-0 Galatasaray lehine tescil etti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen organizasyonda, 2012 Fair Play Ödülleri sahiplerine verildi. Sportif davranış dalında büyük ödül, merhum motosiklet yarışçısı Kemal Merkit'e; sportif kariyer dalında büyük ödül kas gücü ile dünya turu, kürek, pedal, bisiklet sporcusu Erden Eruç'a verildi. Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı da Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) verdiği Pierre de Coubertin Dünya Fair Play Büyük Ödülü'nü aldı.

İstanbul'un evsahipliğinde düzenlenen "TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde şampiyon, Çinli Li Na'yı yenen, ABD'li tenisçi Serena Williams oldu. Çiftlerin şampiyonu ise Peng Shuai (Çin)/Hsieh Su-Wei (Tayvan) ikilisi oldu.

23 Ekim:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 3. maçında Danimarka'nın Kopenhag takımını 3-1 yendi.

24 Ekim:

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başbehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan fakat dopingli çıkmasından dolayı altın kemeri iade etmesine karar verilen Ali Gürbüz, Edirne Belediyesinden gelen görevlilere kemeri teslim etti.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu üçüncü maçında Trabzonspor, Legia Varşova'yı 2-0 yenerek grupta liderliğini sürdürdü.

27 Ekim:

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışı Hindistan Grand Prix'sinde bu yılki 10. galibiyetini kazanan Red Bull-Renault'nun Alman pilotu Sebastian Vettel, sezonun bitimine 3 yarış kala üst üste 4. şampiyonluğunu ilan etti.

31 Ekim:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı 789 tesislik, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımı hamlesinde, 2013'te yapımı tamamlanan 213 spor tesisin, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen törenle toplu açılışını yaptı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Halk Bankası İstanbul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title