Haberler

Sporcularımızın Demoralize Edilmesine İçim Elvermiyor"

Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, Avrupa Şampiyonası'nda aldıkları sonuçların kandilerini de üzdüğünü ancak ilk kez mücadele verdikleri kadınlarda yapılan eleştirileri doğru bulmadığını söyledi.

Türkiye Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün, Avrupa Şampiyonası'nda aldıkları sonuçların kandilerini de üzdüğünü ancak ilk kez mücadele verdikleri kadınlarda yapılan eleştirileri doğru bulmadığını söyledi.

Akgün, AA muhabirine, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 10-23 Ocak tarihlerinde yapılan ve erkeklerde 2. turda, kadınlarda ise grup sonuncusu olarak elendikleri şampiyonayı değerlendirdi. Akgün, organizasyonda umduklarını bulamadıkları için üzgün olduklarını ifade etti.

Erkeklerde beklemedikleri bir sonuçla karşılaştıklarını anlatan Akgün, "Gerçek bir hayal kırıklığı yaşadık. Başkan olarak birilerini suçlayıp, kendimi haklı çıkaracak bir tutum içinde olmam mümkün değil. Bir yol kazası yaşadık ve bunun nedenlerini araştırıyoruz" diye konuştu.

Hedefleri büyüttükleri için bu kadar acımasız eleştirildiklerini vurgulayan Akgün, şunları söyledi:

"Yakın bir zamana kadar Avrupa Şampiyonası'na katılmak hayaldi. Böyle bir mazimiz yoktu. Şimdi ise şampiyonaya katılıyoruz ve olimpiyat elemelerine gitme şansını kaçırdık diye üzülüyoruz. Bu noktalara gelmek bizim için sevindirici. Gençlerde dünya 6'ncısı olduk, ümitlerde derecelerimiz var. Geçen Avrupa Şampiyonası'nda ilk 8'e girmiştik. Bu yıl da hedefimiz ilk 10'a girip olimpiyat elemelerine katılmaktı ama olmadı. Yönetimden sporculara kadar bunun araştırmasını yapıyoruz. Bu sonuç bizi hedeflerimizden saptırmayacaktır. Hala olimpiyatlara katılmanın hayalini kuruyoruz."

"İlk kez katılma başarısını gösterdik"

Tarihte ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda yer aldıkları kadınlarda, farklı skorlarla yenildiklerini ancak bunun takım için bir deneyim olduğunu dile getiren Akgün, şöyle devam etti:

"Erkeklerde hayal kırıklığı yaşadığımız doğru ama tarihimizde ilk kez mücadele verdiğimiz kadınlarda yapılan eleştirileri doğru bulmuyorum. İlk kez katılma başarısını gösterdik. Ligimiz henüz çok yeni ve buradan oluşturduğumuz takım, şampiyonaya gitme başarısını gösterdi. Hedefimiz 1-2 galibiyet alıp sonuncu olmaktan kurtulmaktı ama olmadı."

Sutopunda ülke takımları arasında büyük uçurumların bulunduğuna dikkati çeken Akgün, "Çok farklı skorlarla yenildik ama bu sadece bizim başımıza gelmedi. Birçok iddialı ülke bazı maçlarında bizimle aynı sonuçları aldı. Havuzda boğulduğumuzu yazdılar, bu bizi üzdü. Sporcularımızın bu şekilde demoralize edilmesine içim elvermiyor" diye konuştu.

Yakın zamanda Beşiktaş'ı da sutopuna dahil ettiklerini ve yurdun birçok yerinde kulüp sayısını artırdıklarını anlatan Akgün, şunları kaydetti:

"Büyük kulüplerimizin sutopu takımlarının olması büyük katkı yapacaktır. Sadece Galatasaray'ın çabasıyla olmaz. Biz çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Haklı eleştiriler de var kabul ediyoruz ama nerede hata yaptığımızı en kısa zamanda bulup bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum."

Kaynak: AA / Spor

Belgrad Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title