Haberler

"Sporcu Olur mu" Denildi Dünyayı Dize Getirdi

Güncelleme:

Samsun'da yaşayan down sendromlu Ali Topaloğlu, Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda iki altın, bir gümüş madalya kazandı.

Samsun'da down sendromlu sporcu 18 yaşındaki Ali Topaloğlu, Güney Afrika'da düzenlenen 'Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre koşu ve gülle atmada şampiyon, disk atmada ise dünya ikincisi olmanın mutluluğunu yaşıyor. 2 yıllık yoğun hazırlık süreci ardından dünya şampiyonu olmaktan gurur duyduğunu belirten Topaloğlu başarısının tüm engellilere örnek olmasını istedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Güney Afrika'da geçen 21-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda yarışan lise son sınıf öğrencisi Ali Topaloğlu, 100 metre koşu ve gülle atmada dünya şampiyonu, disk atmada dünya ikincisi oldu.

"ENGELLİLERE ÖRNEK OLSUN"

Canik Belediyespor sporcusu Ali Topaloğlu, Samsun'a geldikten sonra büyük bir ilgi ile karşılaştığını söyledi. Dünya şampiyonu olduğunu Samsun'a gelince daha çok hissettiğini dile getiren ve ailesinin kazandığı dünya şampiyonluğu sonrasında kendisiyle gurur duyduğunu belirten Topaloğlu, şöyle dedi: "2 yıl süresince çok ağır bir çalışma yaptık. Haftanın 6 günü antrenman yaptım ve önce Türkiye şampiyonu oldum ardından da Dünya Şampiyonası'na katıldım. Burada da şampiyon olduğum için çok mutluyum. Bana destek olan başta antrenörüm olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu başarımın bütün engellilere örnek olmasını istiyorum. Sporla hayatım değişti."

"OĞLUNUZ ŞAMPİYON OLACAK" DEDİM

Antrenörü Musa Davulcu, Ali Topaloğlu'nu 2013 yılında sporla tanıştırdıklarını belirterek şunları anlattı: "Canik Belediyesi bünyesinde 'Sporla birlikte rehabilitasyon ve topluma kazandırma projesi' kapsamında atletizm takımı kurduk. Bu takım bünyesinde sporcularımızı seçim çalışmalara başladık. Ali ile babası Adil Topaloğlu vasıtasıyla tanıştım. Ona 'Çevrende engelli var mı?' diye sordum. O da oğlu Ali'yi gösterdi, 'Sporcu olur mu?' dedi. Ali daha sonra yanıma geldi ve sonra babasını arayıp 'Şu anda karşımda bir dünya şampiyonu duruyor. Oğlunuz şampiyon olacak' dedim. Babası bunu duyunca şaşırdı. Ben sonra Adil Bey'in oğlu olduğunu öğrendim. Allah'a şükür o dönem babasına söylediğim gibi Ali şimdi dünya şampiyonu oldu. Çok başarılı ve azimli bir sporcu." diye konuştu.

"DİĞER SPORCULAR GİBİ ÇALIŞTI"

Spor sayesinde Ali Topaloğlu'nun tüm hayatının değiştiğini dile getiren antrenör Davulcu, şöyle devam etti: "Ali normal sporcularla birlikte antrenman yaptı, onlarla birlikte şampiyonaya hazırladı. Bu süreçte Ali'nin kendine olan güveni arttı ve sosyalleşti. Kendisini asla engelli bir sporcu olarak görmedik ve diğer normal sporcular nasıl çalışıyorsa aynı ciddiyetle çalıştık. Ali'nin başarısı bir engelli ailesine örnek olabilir. Çünkü aileler engelli çocuklarını dışarı çıkarmıyorlar ve saklıyorlar. Eğer aileler çocuklarını spora yönlendirdikleri takdirde böyle büyük şampiyonlukları onlar da yaşayabilir."



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Canik Belediyespor Ali Topaloğlu Güney Afrika Samsun Spor Haberler

500

Yorumlar (5)

Sedat:

Tebrikler kardeşim helal olsun sana türkiyenin gururusun başarılarının devamını dilerim

21
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

başarana da başarı da payı olanlara da helal olsun, helallll. . . . .

19
0
yanıtYanıtla
bursa:

maşallah kardesime

16
0
yanıtYanıtla
rıdo:

MAŞALLAH ALLAH DEVAMINI NASİP ETSİN

12
0
yanıtYanıtla
MERT:

benim anlamadığım cocukta ne var benden daha fit benden daha yakışıklı bunları yapabildiğine görede benden daha akıllı ben kendime üzüldüm ln :D

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title