Haberler

Spor Uzmanı Kadının "Minibüs Şoförlüğü" Tutkusu

Elazığ'da 8 yıl önce minibüs şoförü babasına destek olmak amacıyla ehliyet alan ve Tunceli'de spor uzmanı olarak görev yapan 26 yaşındaki Ezgi Ol, işinden fırsat buldukça memleketinde minibüs kullanıyor Köyü ile Elazığ arasında hafta sonları direksiyon sallayan Ezgi Ol, görenlerin dikkatini çekiyor Ol:

İSMAİL ŞEN - Elazığ'da 8 yıl önce minibüs şoförü babasına destek olmak amacıyla ehliyet alan ve Tunceli'de spor uzmanı olarak görev yapan 26 yaşındaki Ezgi Ol, işinden fırsat buldukça babasının minibüsünde direksiyon sallıyor.

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra 2013 yılında Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne sportif eğitim uzmanı olarak atanan Ol, boş zamanlarında memleketi Elazığ'a giderek, minibüs şoförü babası Hıdır Ol'a yardım ediyor.

Salkaya köyü ile Elazığ kent merkezi arasında yolcu taşımacılığı yapan babasını hafta sonları dinlendirmek amacıyla direksiyon başına geçen Ezgi Ol, görenlerin dikkatini çekiyor.

Ol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Salkaya köyünde minibüs şoförlüğü yapan babasının en büyük destekçisi olan ağabeyinin eğitim dolayısıyla şehir dışına gittiği dönemde, onun yokluğunu hissettirmemek için direksiyon başına geçmeyi düşündüğünü söyledi.

Babasının ilk başta şoförlük yapmasına karşı çıktığını belirten Ol, babasını ikna ettiğini ve 2006 yılında ehliyet aldığını dile getirerek, "Baba kız çok daha iyi çalıştık" dedi.

Üniversite yıllarında da hafta sonları ve tatillerde şoförlük yaparak hem harçlığını çıkardığını hem de ailesine katkıda bulunduğunu aktaran Ol, 18 yaşından beri fırsat buldukça minibüs kullandığını belirterek, "Minibüsçülük, önceleri bir ihtiyaç olarak devam etti. Şimdi kendi işimi yapıyorum ama minibüsçülük hala içimde mi? İçimde. Onun tutkusunu yaşıyor muyum? Yaşıyorum. Bu tutku bende geçecek mi, bitecek mi? Hiç sanmıyorum. Düşünsenize emekli olmuşsunuz, bir şeyler yapmak istiyorsunuz ve ben yine direksiyonun başındayım. Ben bu işi seviyorum" diye konuştu.

Kadınlara seslenen Ol, şunları söyledi:

"Kadınlar güçlerinin yettiği her işi yapsın, kesinlikle geri durmasınlar, 'bu iş erkek işi' demesinler. Ben yeri geldiğinde 50 kiloluk yem torbalarını kaldırıp bagaja yerleştirebiliyorsam, bir kovayla arabamı yıkayabiliyorsam, gecenin bir yarısı tek başıma yollara düşebiliyorsam ya da yolda hiç tanımadığım birini arabama alabilme cesaretim varsa bütün kadınlar güçlüdür, bütün kadınlar bunu yapabilir. Çalışsınlar, evde durmasınlar. Durumları iyi veya kötü olabilir ama bütün kadınlar çalışmalı ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli."

"Ayaklarının üzerinde durması için izin verdim"

Baba Hıdır Ol ise minibüs şoförlüğünün kadınlar için zor olmasına rağmen kızının kendisine destek amacıyla bu işe giriştiğini belirterek, "18 yaşına girdiği zaman ehliyetini aldım. O zaman öğrenci olmasından dolayı ileride ataması olur mu olmaz mı, şoförlerin hayat garantileri ne kadardır ki ben olurum olmam, ayaklarının üzerinde durması için bu işi yapmasına izin verdim" diye konuştu.

Kızının yıllarca tan yeri ağarmadan kalkıp direksiyonun başına geçtiğini ve akşam saatlerine kadar direksiyon salladığını anlatan Ol, Ezgi'nin zamanla bu işi kendisinden daha iyi yapmaya başladığını söyledi.

Ol, direksiyonda Ezgi'yi gören köy sakinlerinin ilk zamanlar şaşırdığını, hatta bazı yaşlı yolcuların "bayanın kullandığı minibüse binmem" diyerek tepki gösterdiğini ancak zamanla herkesin bu duruma alıştığını belirtti. - Elazığ

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi Tunceli Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title