Haberler

Spor Toto Süper Lig'de 14. Hafta

Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nda 14. hafta bu akşam 19.00'da oynanacak Çaykur Rizespor – Gaziantepspor maçıyla birlikte tamamlanacak.

Balıkesirspor 10 maç sonra kazandı, Konyaspor bu hafta da kalesinde 5 gol gördü. Bursaspor-Trabzonspor maçından 6 gollü beraberlik çıktı ve Balıkesir-Kasımpaşa maçında tam 8 gol atıldı. Zirvede yer alan ekipler yine kazanarak şampiyonluk yarışını sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını gösterdi. Haftanın maçlarından öne çıkan detaylar şöyle oldu:

S.A.İ. Kayseri Erciyesspor 0 – 1 Fenerbahçe

Ligde teknik direktör değişikliğine ilk giden ekiplerden Erciyesspor, Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta iyi bir mücadele sergiledi ancak futbolseverler yine Fenerbahçe'nin kötü oynayıp kazandığı maçlardan birini izledi. Bu sezon kadrosunun yaş ortalaması yüksek olduğu için düşük tempolu futbol oynamakla eleştirilen Fenerbahçe yine düşük tempoyla mücadele etti ancak Emre'nin 86. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazandı ve 30 puanla 3. sırada yer alarak zirve takibine devam etti.

Sivasspor 0 – 2 İstanbul Başakşehir

Bir sezonluk aranın ardından yeniden Süper Lig'de mücadele etmeye başlayan Başakşehir ve korkusuz teknik direktörleri Abdullah Avcı'nın zirve mücadelesi bu hafta da sürdü. Başarılı teknik adam ve ekibi maçı 2 – 0 kazandı ve zirvedeki üçlünün ardından 4. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Başakşehir'de işler yolunda giderken Sivasspor'da kötü gidişat Roberto Carlos'un istifasını getirdi. Brezilyalı teknik direktör ülkesine dönüp bir süre dinleneceğini ve sonrasında gelen teklifleri değerlendireceğini söyledi.

Gençlerbirliği 5 – 0 Torku Konyaspor

Lig'de ne yapacağı belli olmayan takımlardan Gençlerbirliği evinde geçen hafta Galatasaray'dan 5 gol yiyerek ağır yara alan Konyaspor'u ağırladı. Ankara ekibi yaralı Konya'ya acımadı ve Konya filelerine 5 gol yolladı. Gençlerbirliği oyuncularının İlhan Cavcav'ın sakalları kesin ricasından sonra performanslarının yükselmesi dikkatlerden kaçmadı. Aykut Kocaman ile iyi futbol oynayan Konyaspor ise iki haftada kalesinde tam 10 gol gördü. Bakalım Konyaspor bu süreçten nasıl çıkacak?

Eskişehirspor 1 – 1 Karabükspor

Spor Toto Süper Lig'de ilk haftadan beri futbolseverler olarak beklenti içerisinde olduğumuz ES-ES ve Karabük'ü karşı karşıya getiren maç kimseye ilaç olmadı. Beraberlik sonucu paylaşılan 1 puan her iki ekibi de memnun etmedi. Ertuğrul Sağlam bir türlü takımı çıkışa geçiremezken, Tolunay Kafkas da ligin başında sergilenen iyi futbolu yeniden takımına oynatmakta sıkıntı çekiyor.

Galatasaray 3 – 2 Mersin İdman Yurdu

Hafta içi oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında Balçova Yaşamspor'u 9 – 1 yenerek özgüvenini tazeleyen ve dosta düşmana gözdağı veren Galatasaray ligin iddialı ekiplerinden Mersin'i ağırladığı maçta eski iki kez yenik duruma düşse de pes etmedi ve Umut Bulut'un 79. dakikada attığı golle maçı 3 – 2 kazandı. Mücadeleye Mersin İdman Yurdu kalecisi Nihat ile Galatasaraylı Burak arasındaki tartışma damga vurdu. Galatasaray'ın kazandığı penaltı da Burak'ın kendini yere attığını iddia eden Nihat, "Biri çıksın o pozisyona penaltı desin, futbolu bırakırım." derken, Burak Yılmaz; "Kafasında oluşturduğu karaktere beni uydurmaya çalışıyor. Ben kendini yere atacak bir oyuncu değilim." dedi. Sarı-Kırmızılı ekip bu galibiyetle Hamza Hamzaoğlu ile gelen 'Neşeli Günler' tadındaki performansını sürdürdü ve liderin 1 puan gerisinde 31 puanla takibini sürdürdü.

Balıkesirspor 5 – 3 Kasımpaşa

Yıllar sonra Süper Lig'e çıkan ve ilk haftalarda Galatasaray'ı yenerek karizmatik bir görüntü veren Balıkesirspor o maçtan sonra nasıl bir 'ah' aldıysa 10 hafta boyunca galibiyet yüzü göremedi. Şota'nın iddialı kadroya sahip ekibi Kasımpaşa ise bir "ileri bir geri" performansını sürdürüyor. Zira Kasımpaşa ligde henüz iki maç üst üste kazanamadı. Geçtiğimiz hafta Eskişehir'i 1-0 mağlup eden İstanbul ekibi 12.haftada Bursaspor'a 5-1 kaybetmişti. Balıkesirspor da ise haftalar sonra gelen galibiyetin sevinci hakim. Bu galibiyetle Balıkesirspor ligden düştü yorumlarına "mücadeleye devam" cevabı vermiş oldu.

Bursaspor 3 – 3 Trabzonspor

Haftanın en dikkat çekici maçından bol gol ve beraberlik çıktı. Evinde Trabzonspo'u ağırlayan ligin Beşiktaş'la beraber en iyi futbol oynayan takımı Bursaspor önce yenik duruma düştü sonra iki kez öne geçti ama Trabzonspor'un geri dönüşüne engel olamadı ve 1 puana razı oldu. Ligde ilk 3 sırayı amaçlayan iki ekip bu beraberliğin ardından zirvedeki takımlarla puan farkının açılmasına engel olamadılar. Bakalım sezon sonunda Şenol Güneş'in Bursaspor'u mu yoksa Ersun Yanal'ın Trabzonspor'u mu ligi daha üst sıralarda bitirecek?

Beşiktaş 3 – 1 Akhisar Belediyespor

Gelelim ligin liderinin maçına. Kara Kartal yine bir günlüğüne Galatasaray'a verdiği liderliği geri aldığı bir maç oynadı. Siyah-Beyazlılar, Başakşehir Stadyumu'nda ağırladığı Akhisar'ı Cenk, Sosa ve Gökhan Töre'nin golleriyle 3-1 mağlup etti. Bilal Kısa'nın 75. dakikada farkı 1'e indiren golü Beşiktaşlıları tedirgin etse de Gökhan Töre 90. dakikada skoru belirledi ve Beşiktaş 3 kulvarda sürdürdüğü başarısını ligde de devam ettirerek 32 puanla liderliğini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'de bugün alt sıraları ilgilendiren maçta Çaykur Rizespor, Rize Yenişehir Stadyumu'nda Gaziantepspor'u konuk edecek ve 14.hafta tamamlanmış olacak. Saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Halis Özkahya yönetecek

Kaynak: Bültenler / Güncel

Balıkesirspor Galatasaray Bursaspor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title