Haberler

Spor Toto All-Star Kadroları Açıklandı

Güncelleme:

Spor Toto All-Star 2016'da forma giyecek Asya ve Avrupa karmalarının kadroları Wyndham Grand Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyruldu.

Avrupa'nın en iyi basketbol ligi olarak gösterilen Spor Toto Basketbol Ligi'nin yıldızları 24 Ocak Pazar günü Ülker Sports Arena'da bir araya geliyor. 2016 yılının ilk basketbol organizasyonlarından birisi olacak Spor Toto All- Star, ligin yıldız oyuncularını özel gösteri maçı çerçevesinde bir araya getirecek.

Spor Toto All- Star 2016'da forma giyecek Asya ve Avrupa karmalarının kadroları Wyndham Grand Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Akın, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, BSL Lig Direktörü Samer Şenbayrak, Avrupa Karması Başantrenörü Ergin Ataman (Galatasaray Odeabank), All-Star'da yer alacak oyunculardan Sinan Güler (Galatasaray Odeabank), Scottie Wilbekin (Darüşşafaka Doğuş) ve Kartal Özmızrak (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü) ile TBF ve organizasyon yetkilileriyle basın mensupları katıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, "Öncelikle bugün hava şartlarına rağmen bizimle bu heyecana ortak olmak için burada bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Spor Toto Basketbol Ligi'nin 2015-2016 sezonunda ilk yarının bitişiyle birlikte, ligin sabırsızlıkla beklenen en eğlenceli maçı için de zaman geldi. Bugün size All-Star'da yer alacak oyuncuları açıklamakla birlikte, renkli etkinlik programı ve basketbolseverler için hazırladığımız sürprizlere yönelik de bilgiler vereceğiz. Bu sene de her sene olduğu gibi All-Star maçının yanı sıra, sponsorlarımızın da desteğiyle, renkli çekişmelere sahne olacak yarışmalarımız da düzenlenecek" dedi.

"YENİ BİR OYLAMA GERÇEKLEŞTİRDİK VE SONUNDA DA DAHA ÇOK KATILIM SAĞLADIK"

Oylamayla ilgili de bilgiler veren Türkoğlu, "Bildiğiniz gibi bu yıl da halk oylaması yapıldı. Yeni bir oylama gerçekleştirdik ve sonunda da daha çok katılım sağladık. 7 Ocak'ta başlayan oylama, 18 Ocak itibariyle son buldu. Tüm basketbolseverlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Katılımcılara teşekkür eden BSL Lig Direktörü Samer Şenbayrak, "24 Ocak Pazar günü, Avrupa'nın en iyi ve modern spor tesisleri arasında gösterilen Ülker Sports Arena'nın ev sahipliğinde yapılacak. Asya ve Avrupa karmalarının nefes kesen mücadelesinin yanı sıra özel etkinlikleriyle de nefesleri kesecek. Geçen sene All-Star'da oy ve izleyici rekoru kırılmıştı. Ligin ilk yarısının tamamlandığı şu süreçte her maç kendi efsanesini oluşturdu. İlk yarı sonunda yoğun maç temposu için taraftarlarımız ve sponsorlarımıza bu All-Star etkinliğini düzenledik. Her yıl daha da iyi noktaya gitmeye çalışıyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu'nun katkılarıyla All-Star izlenmeye değer bir organizasyon olacak. Bu konuda çok iddialıyız" dedi.

ŞENBAYRAK: "GEÇEN SENE ALL-STAR'DA OY VE İZLEYİCİ REKORU KIRILMIŞTI"

Spor Toto All-Star oylamayla ilgili de bilgiler veren BSL Lig Direktörü Samer Şenbayrak, "Geçen yıl düzenlenen All-Star 2015'te oy ve izleyici rekoru kırılmış, basketbol severler unutulmaz bir gün yaşamışlardı. Organizasyonun yankıları yurt dışında da uzun süre ses getirmiş, yerel medya ve uzman isimlerden de tam not almıştı. Bu gurur ile yola çıktığımız All-Star 2016 için çalışmalarımızı titizlikle tamamladık. 2014 yılında 120 bin, geçen yıl 400 bin, bu yıl ise ikiye katlayarak 100'den fazla ülkeden 1 milyona yakın oy kullanıldı. Geçen yıl Carlos Arroyo 33 bin ile en çok oy sahibi oyuncu olurken, bu sene Asya Karmasından Jan Vesely 50 bin'den fazla oy almayı başarırken, Avrupa Karmasında da Cedi Osman 35 bin'den fazla oy almayı başardı. Birçok yeniliğe şahit olacağımız Spor Toto All-Star 2016, sizlerin de bildiği gibi 24 Ocak Pazar günü Ülker Sports Arena'nın büyüleyici atmosferinde gerçekleşecek. Son olarak tekrar biletlerin geçen sene 96 saat önce tükendiğini hatırlatıyor ve bu eşsiz deneyimi yerinde izlemek isteyen tüm basketbol severleri Biletix üzerinden satışta olan biletleri almaya davet ediyorum" dedi.

ATAMAN: "HALK OYLAMASINDA EN FAZLA OY ALAN OYUNCULARI KADROYA ALDIM"

Avrupa Karması Başantrenörü Ergin Ataman, Çok yoğun geçen Avrupa ve lig maçları arasında özellikle bizlerin oyuncuların ve taraftarların eğlenceli bir gün yaşayacağı organizasyon olacağını belirterek, "Bugünde olmaktan mutluluk duyuyorum. Bana All-Star listeleri geldi. Aslında burada antrenörlük çok kolay. Halkımız ilk beşleri seçmişti. Geriye 7 oyuncuyu seçmek kalmıştı. 6 yabancıyla birlikte müthiş kadro zenginliği var. Çok kaliteli Türk oyuncularımız var. Halk oylamasında en fazla oy alan oyuncuları kadroya aldım. Bu seçimi yaparken de çok kolay oldu. Çünkü son derece kaliteli oyuncuların olduğu bir kadro var. Özellikle çocukların çok sevdiği bir organizasyon. 5 yaşındaki oğlum Sarp'ın, özellikle smaç yarışmalarını izlerken görüyorum. Halktan bir kişi de jüride olacak. Herkes eğlenecek. Bende orada olmaktan mutluluk duyuyorum. Benim olduğum yerde kazanmak her zaman ön plandadır" diye konuştu.

Avrupa Karması sporcusu Sinan Güler, bu organizasyona destek olan herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Seyirciler için bu anların daha keyifli geçtiğini bilen biri olarak salona gelen herkes eğlenceli anlar yaşatacağız. Herkese teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Yetenek yarışması parkurlarını bilmediğini açıklayan Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Scottie Wilbekin, "Gerçekten çok heyecanlıyım. Büyük bir onur duyuyorum. Spor Toto 2016 All-Star organizasyonun bir parçası olmaktan büyük bir keyif duyuyorum" şeklinde konuştu.

Bu organizasyonda yer aldığını için gurur duyduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü oyuncusu Kartal Özmızrak, "Bu Pazar günü herkese keyif verici anlar yaşatacağımızı düşünüyorum. 1 milyona yakın oy verilmiş. Bu da Türk basketbolunun ne kadar iyiye gittiğini gösteriyor. Ülkemizde oynayan yabancı oyuncularının ne kadar yetenekli olduğunu bütün Avrupa kabul etmiş durumda. Pazar günü de bence NBA'ye yakın bir All-Star olacağını düşünüyorum" dedi.

Asya Karması: Bobby Dixon (Fenerbahçe), Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka), Bogdan Bogdanovic (Fenerbahçe), Kenny Gabriel (Pınar Karşıyaka), Jan Vesely (Fenerbahçe), Dwight Hardy (Trabzonspor Medical Park), Courtney Fortson (Banvit), Tony Crocker (Akın Çorap Yeşilgiresun), Tolga Geçim (Banvit), Clay Tucker (Torku Konyaspor), Adrian Moerman (Banvit), Khem Birch (Muratbey Uşak Sportif)

Başantrenör: Selçuk Ernak (Banvit)

Avrupa Karması : Thomas Heurtel (Anadolu Efes), Sinan Güler (Galatasaray Odeabank), Vladimir Micov (Galatasaray Odeabank), Cedi Osman (Anadolu Efes), Semih Erden (Darüşşafaka Doğuş), Furkan Korkmaz (Anadolu Efes), Scottie Wilbekin (Darüşşafaka Doğuş), Michael Roll (Demir İnşaat Büyükçekmece), Randy Culpepper (Beşiktaş Sompo Japan), Furkan Aldemir (Darüşşafaka Doğuş), Maciej Lampe (Beşiktaş Sompo Japan), Joey Dorsey (Galatasaray Odeabank)

Başantrenör: Ergin Ataman (Galatasaray Odeabank)

Spor Toto All-Star 2016 Özel Etkinlikleri'nde yarışacak oyuncular ise şöyle:

Leaseplan Yetenek Yarışması: Earl Calloway (Royal Halı Gaziantep), Kalin Lucas (Rönesans TED Kolejliler), Thomas Heurtel (Anadolu Efes), Berk Uğurlu (Fenerbahçe), Scottie Wilbekin (Darüşşafaka Doğuş), Kartal Özmızrak (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

ING Bank 3 Sayı Yarışması : Vladimir Micov (Galatasaray Odeabank), Jon Diebler (Anadolu Efes), Adrian Moerman (Banvit), Michael Jenkins (Türk Telekom) Melih Mahmutoğlu (Fenerbahçe), Andy Rautins (Royal Halı Gaziantep)

Sony Xperia Smaç Yarışması: Jan Vesely (Fenerbahçe), Randy Culpepper (Beşiktaş Sompo Japan), Kenny Gabriel (Pınar Karşıyaka), Furkan Korkmaz (Anadolu Efes), Khem Birch (Muratbey Uşak Sportif), Joey Dorsey (Galatasaray Odeabank)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Galatasaray Star Spor Haberler

500

Yorumlar (1)

hakanMobil-ANDROID:

Datome' yi göremedim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title