Haberler

Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası

Türkiye Dağcılık Federasyonunca (TDF) düzenlenen "Spor Tırmanış Büyükler Lider Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağı Kayseri'de sona erdi.

Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Hacılar Arama-Kurtarma Dağcılık Havacılık ve Kış Sporları Kulübünce (HADAK) desteklenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası, büyük bayanlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride yapıldı.

İki gün süren müsabakalar sonucu büyük bayanlarda birinciliği Bursa Zirve Dağcılık ve Doğa Spor Kulübünden Ayşe Narmanlı, ikinciliği İzmir Keşif Dağcılık Spor Kulübü'nden Sibel Sinsi, üçüncülüğü ise İstanbul Doğa Aktiviteleri Spor Kulübü'nden Lara Özak elde etti.

Büyük erkekler kategorisinde ise birinciliği Sakarya Üniversitesi Spor Kulübü'nden Alper Hüseyin Hazar, ikinciliği İstanbul TED Spor Kulübünden Ali Şen, üçüncülüğü ise Bursa Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nden Recep Gür aldı.

Yarışmanın sonunda düzenlenen ödül törenine Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Şenol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Genel Başkanı Ercan Akpınar, Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, sporcular ve davetliler katıldı.

TDF Başkanı Alaattin Karaca, törende yaptığı konuşmada, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen ve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür etti.

Karaca, şöyle devam etti:

"Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak amacımız ülkemizin her tarafına gitmek, en uzak noktalarına ulaşmak, sporumuzu yaymak, yaygınlaştırmak ve ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek gençler kazanmak. Bu amaçla yola çıktık, bu yolda mesafe kat ediyoruz ve hedefi yakalamaya çalışıyoruz. Bu organizasyonları yaparken de yalnız değil bize destek olan herkesle işbirliği yaparak organizasyonları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yarışmada da bizlere destek olan Erciyes AŞ, Hacılar Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve adını tüm kamu kurum kuruluşları yöneticilerine teşekkür ediyorum."

Hacılar Belediye Başkanı Ekici ise sporun içerisinden geldiğini bundan sonra da böyle etkinlik ve faaliyetlere destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"30 yakın ülke gezdim, bizim Erciyesimiz bir başka. Gördüğümüz şehirler içerisinde dağlar içerisinde Erciyes'in yeri bir başkadır. Biz de Kayseri olarak, Hacılar olarak Büyükşehir Belediyemiz, Erciyes AŞ, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Hacılar Belediyesi olarak inşallah bu tür faaliyetleri destekleyeceğiz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından organizasyona destek veren kuruluşlara teşekkür plaketi, dereceye giren sporculara da protokol tarafından madalyaları verildi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Erciyes Hacılar Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title