Haberler

Spor Tesisi, Işid'den Kaçan Ailelere Yuva Oldu

IŞİD terör örgütünün Şengal bölgesine yaptığı saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 5 aile, Iğdır Belediyesi'nin kendilerine tahsis ettiği spor tesisinde yaşamını sürdürüyor Günün büyük bölümünü futbol sahasında yürüyerek geçiren mülteciler, savaşın biteceği günü bekliyor.

MEHMET ÖZCAN - IŞİD terör örgütünün Şengal bölgesine yaptığı saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 5 aile, Iğdır Belediyesi'nin kendilerine tahsis ettiği spor tesisinde yaşamını sürdürüyor.

IŞİD örgütünün Şengal bölgesinde yaptığı katliamdan kaçan ve Türkiye sığınan Yezidi Kürtler, evlerinden çok uzakta yaşam mücadelesi veriyor.

Türkiye'ye sığındıktan sonra Iğdır'a gelen 51 Yezidi Kürt, Iğdır Belediyesi'ne ait spor tesisinde yaşıyor.

Günün büyük bölümünü tesisin futbol sahasında yürüyerek geçiren Yezidi Kürtler, savaşın bitmesini ve evlerine dönecekleri günü bekliyor.

Halid Babir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendilerini çok iyi karşıladığını anlattı.

IŞİD'in saldırılara başlamasıyla çocuklarını alarak Türkiye'ye geldiklerini belirten Babir, "Türkiye'deki kardeşlerimiz bize çok iyi davrandı. Şu anda burada yaşıyoruz ve savaştan çok çok uzaktayız. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

Babir, çok yoğun bir saldırı yaşadıklarını vurgulayarak, "IŞİD, çocuklarımızı ve gençlerimizi öldürdü. Birçok akrabamız, esir alındı tecavüze uğradı. Ebette evimize dönmek istiyoruz fakat yaşadığımız bölge çok yoğun şekilde saldırı altında. IŞİD'e destek verenler de bizim bulunduğumuz bölgede yaşıyor. Yani orada huzurun sağlanacağını düşünmüyorum. Artık önümüze bakacağız" ifadesini kullandı.

"Evimize dönmek hayal oldu"

Heyri Helef ise kendilerine sahip çıktığı için Türkiye'ye teşekkür etti.

Iğdır Belediyesi'nin insani olarak kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Helef, "Iğdır halkı bize karşı çok duyarlı. Rahat edebilmemiz için ellerinden geleni yapıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Helef, savaşın biteceği günü umutla beklediklerini söyledi.

"Yaşadığımız yer yakılıp, yıkıldı" diyen Helef, "Savaş bir gün elbet bitecek ama geri döndüğümüzde evimizi yerinde bulamayabiliriz. Sivillere karşı insanlık dışı saldırılar yapıldı. Evimize dönmek hayal oldu. Artık nerede yaşayıp, neler yapacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Iğdır Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title