Haberler

Spor Okulu Öğrencilerinden Yüzme Etkinliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Spor Okulları’na bu yıl dahil edilen yüzme branşı ve onun başarılı öğrencileri için Gebze’de yüzme etkinliği düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Spor Okulları'na bu yıl dahil edilen yüzme branşı ve onun başarılı öğrencileri için Gebze'de yüzme etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Gebze, Çayırova ve Darıca bölgesindeki okullardan yaklaşık 1000 Spor Okulu öğrencisi katıldı. Etkinlik grubunun gösterisiyle renklenen programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, "Sevgili çocuklar, biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yüzme etkinliği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süre önce hizmete açtığı Gebze'deki muhteşem Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Doğa Ergün ile Spor Okulları Yüzme Branşı öğrencilerinin velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Başkan Vekili Zekeriya Özak bir konuşma yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların sağlıklı düşünen, sorgulayan ve başaran bireyler olması için gayret gösterdiğini kaydeden Özak, bu kapsamdaki Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine değindi. Büyükşehir Belediyesi'nin çocukların spor yapmalarına da büyük önem verdiğini kaydeden Başkan Vekili Özak, bu nedenle üç yıl önce Ücretsiz Spor Okulları Projesi'ni hayata geçirdiklerini hatırlattı. Spor Okullarına bu yıl katılan yüzme branşının çocuklardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Vekili Özak, "Bu branştan ileride milli yüzücülerin çıkacağını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Vekili Özak'ın ardından konuşan Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Spor Okulları Projesi'ni her zaman desteklediklerini ve içinde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ücretsiz Spor Okulları Yüzme Branşı öğrencilerinden oluşan etkinlik grubu, aldıkları eğitimi gözler önüne seren bir gösteri yaptı. Bu esnada havuz üzerinde gerçekleştirilen planet uçak gösterisi ise izleyenler tarafından alkışlarla karşılandı. Ücretsiz Spor Okulları öğrencilerinden oluşan Gümüşhane Halk Oyunları ekibi ise sahneledikleri gösteri ile etkinliğe renk kattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 8 Aralık 2015 tarihinde ücretsiz Spor Okulları'na yüzme branşını ekledi. Branşa çocuklar büyük ilgi gösterdi. Kısa süre içinde yüzme branşında eğitim alan çocuk sayısı bini aştı. Yüzme branşında 30 antrenör görev yapıyor. Yüzme Branşı öğrencileri okullarından servisle alınarak derslerin gerçekleştirildiği yüzme havuzlarına getiriliyor. Yüzme grupları hafta için 09.00-12.00 hafta sonu ise 09.00-16.00 arasında eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Ücretsiz Spor Okulları'nın yüzme branşı Gebze'nin yanı sıra Körfez, İzmit ve Gölcük ilçelerinde devam ediyor. Gebze'deki dersler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süre önce hizmete açtığı Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nda, İzmit'te ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Çenesuyu'ndaki havuzunda veriliyor. Gölcük'te Gölcük Belediyesi'ne ait havuzda eğitim alan Spor Okulu öğrencileri Körfez'de ise Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yüzmeyi öğreniyor.

Yüzme branşı dersleri alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Derslerde çocuklara, su üzerinde durma, ayak çırpma, kulaç atma ve nefes alma gibi yüzme branşının temel prensipleri öğretiliyor. Buna ilerleyen zamanda Serbest, Sırt üstü, Kelebek ve Kurbağalama teknikleri eklenecek. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çayırova Darıca Gebze Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title