Haberler

Spor Dünyasından Wings For Life'a Destek

Güncelleme:

Dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan Wings for Life World Run, omurilik araştırmalarını desteklemek üzere 2016 yılında üçüncü kez koşulacak.

8 Mayıs 2016'da tüm dünyada 34 farklı lokasyonda startı verilecek Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağı İzmir'de yapılacak. Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağı, bugüne kadar İzmir'de yapılan en büyük koşu olurken, omurilik felçlileri yararına düzenlenen koşuya Galatasaray'dan Pınar Karşıyaka'ya, Arda Turan'dan Mario Gomez'e birçok isim destek veriyor. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 33 ülkede gerçekleşecek Wings For Life World Run'ın tamamı 8 Mayıs günü Red Bull TV üzerinden canlı izlenebilir.

Dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla Ford'un ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Wings for Life World Run, bu sene 8 Mayıs'ta 33 ülkede 34 farklı lokasyonda koşulacak. Koşu, üçüncü yılında 33 ülke ve 100 binden fazla koşucu hedefiyle dünyanın en büyük yardım koşularından biri haline geliyor. 8 Mayıs'taki koşu için start İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda saat 14.00'de verilecek. 2015 koşusunda 3500 kişinin kayıt olduğu yarışta bu sene hedef 5000 koşucunun üstüne çıkarak 33 ülke içindeki en kalabalık koşulardan birini düzenlemek. Herkesin katılabileceği yarışta tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak.

Ünlülerden destek yağıyor

Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek koşuya spor ve sanat dünyasından birçok isim destek veriyor. Türkiye Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz yıl şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka basketbol takımı sezon başından beri tüm maçlarda yaptığı çalışmalar ve oyuncularının katılımıyla omurilik araştırmaları için yapılan Wings For Life'ın yanında yer alıyor. Galatasaray futbol takımı da geçtiğimiz hafta oynanan Bursaspor maçına "Koşamayanlar için Koşuyoruz" pankartıyla çıkarak bu konuda farkındalık yaratılması için katkıda bulundu. Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen'le birlikte Barcelona'da oynayan milli futbolcu Arda Turan, Beşiktaşlı Mario Gomez ve Red Bull Leipzig oyuncu Atınç Nukan da Wings For Life World Run'a destek veren isimler arasında yer alıyor. Gazeteci Yonca Tokbaş ve oyuncu Ayşe Tolga da İzmir ve İstanbul'daki tanıtım koşularıyla takipçilerini bu büyük koşuda yer almaya davet ediyorlar.

Benzersiz bir koşu deneyimi

Wings for Life World Run farklı formatı da koşucular için ayrı bir deneyim yaratıyor. Koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor. Her yıl yükselen rekor mesafede de bu seneki yarışın hedefi 80 kilometre barajının üzerine çıkmak. Üst üste dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014'te 78 kilometre, 2015'te 79 kilometre koşmuştu. www.wingsforlifeworldrun.com sitesinden kayıt olan koşucular, arkadaşlarını davet ederek oluşturdukları takımın koştuğu toplam mesafe ile takım sıralamasında da yer alabiliyor.

Yarışın benzersiz bitiş çizgisi olan yakalama araçlarının direksiyonunda aralarında F1 pilotları David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz, motosiklet efsanesi Ricky Johnson, Stock Car Brasil ikonu Caca Bueno ve 28 tanınmış sima daha bulunacak. Türkiye'de ise ralli pilotu Yağız Avcı, İzmir'de yakalama aracının direksiyonunda oturacak. 8 Mayıs'ta yakalama aracı sürücüleri yarışın başlamasından yarım saat sonra TSİ 14:30'da sürücülerin arkasından çok düşük bir hızla, ne kadar süre ve nereye kadar süreceklerini bilmeden kovalamaya başlayacak.

Tüm gelirler omurilik araştırmalarına

Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı'nın omurilik araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor. Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004'te kurulan Wings For Life Vakfı'nın tek amacı omurilik felciyle ilgili araştırmalara kaynak sağlamak. Vakfın topladığı bağışların tamamı, omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. Wings For Life World Run'da ilk iki yılda 7 milyon Euro gelir toplanarak rekor bağışa ulaşıldı. 2016 koşusunun hedefi bu çıtayı daha da yukarı çekmek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pınar Karşıyaka Galatasaray Mario Gomez Arda Turan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title