Haberler

İlhan Cavcav: İstiklal Marşı Lig Maçlarında Yasaklansın

Güncelleme:

Gençlerbirliği Başkanı, liglerdeki bazı maçlarda İstiklal Marşımız'ın protesto edildiğini hatırlatarak, "İstiklal Marşımız milli maçlar dışında okunmasın" dedi.

Futbol karşılaşmalarında İstiklal Marşının yuhalanması ve protesto edilmesi olaylarına Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, farklı yaklaşım tarzı gösterdi. Cavcav, "İstiklal Marşımız Milli müsabakalar dışında okunmasın" dedi.

KİMSE CESARET EDEMİYOR

Cavcav, "Buna kimse cesaret edemiyor. Ben cesaretle konuşuyorum. Milli marşların söyleneceği yer, sporcuların veya maçlardan önce söylenecek yer değildir. Başta Spor Bakanımız, Futbol Federasyonu Başkanımız kesinlikle maçlarda söylenen Milli Marşımız liglerden kesinlikle kaldırmalıdır. Milli maçlarda kesinlikle saygı duyuyorum. Üçüncü Lig'de maç oynanıyor İstiklal marşı. Gazetede okudum, İstiklal marşımıza ıslıklar çalınmış. Bu milletin bir evladı olarak, bu millet için çalışan, ülkemin, memleketimin selameti için çalışan ve uğraşan bir sanayici olarak yarın bir gün bu olayların çoğalması ülkemizde olaylara, kargaşalara sebebiyet verebilir. Bu nedenle acilen, bu bir örnektir. Tesadüf yapılmış veya bilerek yapılmış olsa bu kadar yerinde bir olay olmaz. Mutlaka, gerekirse sayın Başbakanımız talimat vererekten maçlarda söylenen İstiklal Marşı'nın sadece, milli maçlarda söylenmesini aksi halde bunun yasaklanması gerekir diye düşünüyorum." dedi.

MİLLİ MARŞ'TAN, CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜNE!

Cumhurbaşkanlığı sarayı çevresindeki tesislerin yıkılacağı yönündeki söylentilere ise Başkan İlhan Cavcav, "Devletimizin, bugün Cumhurbaşkanımızın yaptırmış olduğu 1150 yataklı köşkü, Cumhurbaşkanı kendine yaptırmadı. Bu Türkiye Cumhuriyeti adına yapılmış. Hükümetimiz içinde böyle bir yer bana göre (şahsi fikrim) onur, gurur meselesi. Dolayısı ile bu sarayın burada yapılması iyi düşünülmüş bir karar olarak düşünüyorum. Ancak buradaki tesislerin kaldırılması fikrine kesinlikle muhalifim. Gençlerbirliği Spor Kulübü 1923'te kurulmuş, Ankaragücü kulübümüzün kuruluşu 1907 (1910), Atlıspor Kulübü keza öyle. Ankaramız geniş, burada olan tesislerimizin köşkümüze en ufak bir zararı yok. Spor centilmenlik demektir. Centilmen olan bir camianın içinde köşkümüzünde bize yakın olması, bize onur ve gurur verir" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

İlhan Cavcav Spor Haberler

500

Yorumlar (92)

BozkurtMobil-IOS:

Senin allah belanı versin satılmış köpekler

23
8
yanıtYanıtla
cakcak:

cav cav ne konuson la sen dingil akıllı ol o marş kolay yazılmadı

26
3
yanıtYanıtla
GURBETCi:

CAV CAV BUNADINMI SEN ?

19
8
yanıtYanıtla
sssssMobil-ANDROID:

zoruna giden maça gelmesin İstiklal Marşımızı okumasın ya bu kadarıda fazla bayrağımız ve özgürce ifade ettiğimiz İstiklal Marşımizada karismayin artık ne istediginizi söyleyin direk ona göre Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşımayın

22
4
yanıtYanıtla
fuzuli:

ne olduda yıllardır göysümüzü gere gere dinlediymiz marş şimdi rahatsız etmeye başladı satılmış pesfingler istiklal marşımızı savunamayacak hallere düşürenler utansın. Savunacağımıza kaldıralım diyorsunuz yazıklar olsun.

20
2
yanıtYanıtla
AYHAN:

ULAN MİLLET AÇLIKTAN SEFİLLİKTEN KIRILIYOR KALKMIŞ İSRAF OLAN SARAYI SAVUNUYOR MİLLİ MARŞIMIZA LAF EDİYOR. KAÇA SATILDIN CAVCAV.

15
6
yanıtYanıtla
MadMan:

İstiklal marşını devlet mi önerdi ki , devlet kaldırsın. . Bu marş şehid edilen onca askerin anısına, terör örgütüne tepki olarak halk tarafından , halkın kendi iradesi ile okunmaya başladı. . . Bunak herif istemiyorsan okuma, halka nasıl engel olacaksın. . Yoksa istiklal marşını da okuyan göz altına mı alınsın? Hoş onu da yaparlarsa şaşırmam. .

14
6
yanıtYanıtla
cornel:

MAC öncesi akp flamaları ve muzikleri çalsın :):) güzelim turkiye ne hale geldi peh. . .

17
3
yanıtYanıtla
Can EksiogluMobil-IOS:

Amerika da her spor musabakasi oncesinde okunuyor.. Basketbol, futbol, buz hokeyi, basebal... Bence bu adam artik spordan uzaklassin... Bunadi

17
3
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR COGUNLUKTA DEGiLMi..?:

YAZIMI YAYINLAYIN YOKSA DARILIRIM. . ! yav bu ülkede müslümanlar cogunlukta degilmi, neden kanunlar cogunlug göre ayarlanmiyor, , yanlislik iste burada, , hem müslüman ülkeyiz lafinsirasi geldimi yüzde doksan dokuzu müslüman bir ülke diyoruz, ama kurallar bi avuc hiristiyan ve yahudi azinliga göre ayarlaniyor, önce bu düzeltilmesi elzemdir. . !!! SONRA:BÜTÜN RESMI PROGRAMLARDA kURANKERIM VE BESMELEYLE BASLANILMALI. . . BU BiZiM EKMEK SU GiBi EN DOGAL HAKKIMIZDIR, . saygilar sunarim, .

15
5
yanıtYanıtla
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title