Haberler

'Spor Ayakkabılar Bir Numara Büyük Olsun'

Kemal Kaymak - Uzmanlar, Ayakların Rahat Edebilmesi İçin Spor Ayakkabıların Bir Numara Büyük Alınmasını Öneriyor

Kemal Kaymak - Uzmanlar, ayakların rahat edebilmesi için spor ayakkabıların bir numara büyük alınmasını öneriyor. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nedim Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayakkabının insan sağlığı üzerinde önemli yere sahip olduğunu belirtti.

Günlük aktivite sırasında ayaklarda şişlik oluştuğunu söyleyen Çetin, doğru ayakkabı seçimi için hem spor ayakkabıların hem de günlük kullanılan ayakkabıların akşam saatlerinde alınması gerektiğini ifade etti. Çetin, ayakların vücudun bütün yükünü taşıdığını belirterek, olası bir incinmeye karşı ayakkabı seçiminde titiz davranılmasını önerdi. Spor yaparken de ayakkabı seçiminin önemli olduğuna dikkati çeken Çetin, 'Spor yaparken kullanacağımız en önemli malzeme spor ayakkabısıdır, ayakkabıların mutlaka ayaklarımızdan bir numara büyük olması gerekiyor. Ayakkabı konusu sporda başlı başına bir iş. Spor ayakkabısı her zaman büyük olmalı. Ayağın ön tarak kısmı, topuk kısmının yarısı kalınlığında olacak. Spor ayakkabıları her zaman kaliteli, havalandırmalı ve deri içerikli olacak. Kullanılan materyallerin sağlığa uygun olması gerekiyor' diye konuştu.

Spor yaparken ayağın rahat edebilmesi için bağlama şeklinin de önemli olduğuna dikkati çeken Çetin, 'Ayakkabı bağlanırken yumuşak bağlanmayacak, ancak çok da sıkılmayacak. Spor ayakkabısı bir tane olmayacak, en az 3 veya 5 çift olmalı. Ayakkabıyla yere bastığınızda taban bölümünün değişik bölgelerinde aşınma oluyor. İnsan ortopedisi öyle bir sistem ki, aşındırma sonucu ayakkabı yan yattığında, sistem o yöne kayıyor. Islak ayakkabıyla spor yapılmamalı, kuru ayakkabıyla spor yapılmalı. Özellikle kışın su geçirmeyen ayakkabılar tercih edilmeli' dedi.

Ayakkabının kalitesinin ayak sağlığı açısından önemli olduğuna işaret eden Çetin, eşofman tercihinin de vücut sağlığı için önemli olduğunu bildirdi. Vücut sağlığı açısından pamuklu eşofmanların tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Çetin, 'Vücut derideki gözenekler aracılığıyla da solunum yapıyor. Sağlıklı solunum yapılabilmesi için de pamuklu giyecekleri tercih etmeliyiz. Pamuklu kıyafetler hem teri çekiyor hem de havalandırmayı sağlıyor' şeklinde konuştu.

(KMK-NC-NÖZ) - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title