Haberler

SPK Haftalık Bülteni

Yapı ve Kredi Bankası AŞ 6 milyar dolarlık, Türkiye Halk Bankası AŞ ise 2,5 milyar dolarlık borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.

SPK haftalık bültenine göre, Türkiye Halk Bankası AŞ 2,5 milyar dolarlık, Yapı ve Kredi Bankası AŞ ise 6 milyar dolarlık yurtdışında satılması planlanan borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu.

Kurul'a ayrıca, YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ 500 milyon liralık ve Deva Holding AŞ de 150 milyon liralık nitelikli yatırımcılara satılması planlanan borçlanma aracı ihracı için başvuruda bulundu.

Final Varlık Yönetim AŞ ise 48 milyon liralık tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara satılması planlanan borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvuru yaptı.

8 şirketten sermaye artırımı başvurusu

Kurul'a Denizbank AŞ 1,5 milyar liralık, Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ 500 milyon liralık, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ 300 milyon liralık, Enka İnşaat ve Sanayi AŞ de 200 milyon liralık sermaye artırımı için başvuru yaptı.

Öte yandan SPK'ya Goodyear Lastikleri TAŞ 258,1 milyon liralık, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 104 milyon liralık, İş Finansal Kiralama AŞ 70 milyon liralık ve Pergamon Status Dış Ticaret AŞ de 2 milyon 925 bin liralık sermaye artırımı için müracaat etti.

Kurul'dan 8 şirkete ihraç onayı

Kurul, İş Finansal Kiralama AŞ ile Yapı Kredi Finansal Kiralamanın 1,5 milyar liralık borçlanma aracı ihracını onayladı.

Ak Finansal Kiralama AŞ'nin 500 bin liralık borçlanma aracı ihracına onay veren Kurul, Koç Fiat Kredi Finansman AŞ'nin 290 milyon liralık, Tat Gıda Sanayi AŞ'nin 150 milyon liralık ve Turkish Bank AŞ'nin de 118 milyon liralık borçlanma aracı ihraç başvurusunu olumlu karşıladı.

Kurul ayrıca, Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 100 milyon liralık ve Analiz Faktoring AŞ'nin de 25 milyon liralık borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladığını bildirdi.

Para cezası ve suç duyuruları

Kurul tarafından, yapılan incelemeler sonucunda çeşitli nedenlerden ötürü Dardanel Önentaş Gıda

Sanayi AŞ ile Uğur Ceylan, Halil Yücel, Soner Yılmaz ve Kayhan Algur isimli şahıslara toplam 2 milyon 515 bin 213,54 liralık idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Öte yandan Kurul, Aslı Ceylan Tekbıçak hakkında "Kurul'dan izin alınmaksızın portföy yöneticiliği faaliyeti gerçekleştirilmesi" gerekçesiyle suç duyurusu yapılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Deva Holding Halk Bankası Aslı Ceylan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title