Haberler

SPK Haftalık Bülteni

Sermaye Piyasası Kurulu, (SPK) Galatasaray Sportif AŞ ve Trabzonspor Sportif AŞ'nin ilişkili taraflarından olan alacakları konusunda belirtilen kriterlere uymamaları nedeniyle şirketlere ve eski yöneticilere idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu, (SPK) Galatasaray Sportif AŞ ve Trabzonspor Sportif AŞ'nin ilişkili taraflarından olan alacakları konusunda belirtilen kriterlere uymamaları nedeniyle şirketlere ve eski yöneticilere idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK haftalık bültenine göre Kurul, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 2 milyar 500 milyon liralık, Nurol Yatırım Bankası AŞ'nin 10 milyon dolarlık ve Alternatifbank AŞ'nin 300 milyon dolarlık borçlanma aracı başvurusunu onayladı.

Fiba Portföy Yönetimi AŞ Hisse Senedi Şemsiye Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar veren Kurul, Ziraat Katılım Bankası AŞ'nin halihazırda yetkilendirilmiş bulunduğu portföy aracılığı faaliyeti ve sınırlı saklama hizmetine ilaveten işlem aracılığı faaliyetinde bulunmasına izin verdi.

Petkim Petrokimya Holding AŞ, iç kaynaklardan karşılanmak üzere 500 milyon lira bedelsiz sermaye artırımı için Kurul'a başvurdu.

Kurul'a ayrıca, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ 200 milyon liralık, Alternatif Finansal Kiralama AŞ 300 milyon liralık, Ümran Göz Sağlığı ve Kontak Lens Uygulama Hizmetleri Ticaret AŞ 60 milyon liralık ve Türkiye Vakıflar Bankası 5 milyar dolarlık borçlanma aracı için müracaat etti.

SPK'dan Galatasaray ve Trabzonspor'a ceza

Kurul, Galatasaray Sportif AŞ ve Trabzonspor Sportif AŞ'nin ilişkili taraflarından olan alacakları konusunda belirtilen kriterlere uymamaları nedeniyle, 31 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan şahıslardan alınan savunmaların değerlendirilmesi sonucunda, idari para cezalarının uygulanmasına karar verdi.

Kurul, Galatasaray Sportif AŞ ve halen Galatasaray Kulübü'nün Başkanı olan Dursun Aydın Özbek'in de aralarında olduğu ilgili dönemin 7 yöneticisi ile Trabzonspor Sportif AŞ ve önceki kulüp başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu ilgili dönemin 5 yöneticisine 24 bin 672'şer lira para cezası verdi.

Ayrıca, Carrefoursa, CLK Holding, Kervansaray Yatırım Holding ve Arbul Entegre Tekstil İşlemleri AŞ ile bir gerçek kişiye de idari para cezası veren Kurul, Sakura Eğitim adlı şirket tarafından izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulunulduğu yönündeki iddiaların incelenmesi sonucunda Galip Dönmez adlı kişi hakkında suç duyurusunun yapılmasına karar verdi.

Kurul, idari para cezası uygulanan şirketler hakkında, idari para cezasına konu eylemler nedeniyle varsa zarara uğrayan yatırımcıların bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabileceklerini bildirdi.

Ayrıca Kurul, Arbul Entegre Tekstil İşlemleri AŞ'nin ilk halka arzında hazırlanan izahname ve fiyat tespit raporunun hazırlanması konusunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmemesi nedeniyle Arif Cerit adlı kişi ve A1 Capital Menkul Değerler AŞ'ye de idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Nurol Yatırım Bankası Trabzonspor Galatasaray Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title