Haberler

SPK Haftalık Bülteni

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, 160 milyon lira tutarında bedelli sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, 160 milyon lira tutarında bedelli sermaye artırımı için SPK'ya başvuruda bulundu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ 160 milyon lira ve Viking Kağıt ve Selüloz AŞ 20 milyon lira tutarında bedelli sermaye artırımı için Kurul'a başvurdu.

Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret AŞ 25 milyon lira ve Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 53 milyon 760 bin lira bedelsiz sermaye artırımı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Nurol Yatırım Bankası AŞ 40 milyon lira, Burgan Bank AŞ 300 milyon lira, Ak Faktoring AŞ 60 milyon lira, Vakıflar Bankası 12 milyar lira ve Çağdaş Faktoring AŞ 140 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.

Kurul, Osmanlı Menkul Değerler AŞ'nin 12 milyon 200 bin lira olan mevcut sermayesinin 7 milyon 500 bin lira bedelli artırılarak, 19 milyon 700 bin liraya çıkarılmasına karar verdi.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'nin 1 milyar 700 milyon lira olan mevcut sermayesini bedelsiz olarak iç kaynaklardan 95 milyon lira ve kar payından 105 milyon lira olmak üzere 1 milyar 900 milyon liraya, Soda Sanayi AŞ'nin 503 milyon lira olan sermayesini bedelsiz olarak iç kaynaklardan 61 milyon lira, kar payından 96 milyon lira olmak üzere 660 milyon liraya çıkarmasına karar verildi.

Ayrıca Kurul, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ'nin sermayesini 410 milyon liraya, Özerden Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 10 milyon 669 bin liraya ve Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 250 milyon liraya çıkarmasına karar verdi.

İdari para cezaları

Kurul, Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri AŞ'ye yönelik inceleme sonucunda, Veli Zabun'a 64 bin 680 lira, Halil Tatar'a 22 bin 407 lira, Mehmet Sabancı'ya 44 bin 814 lira ve Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret AŞ'ye 64 bin 680 lira idari para cezası verdi.

Ayrıca Kurul, Asya Katılım Bankası'na yapılan incelemeler sonucunda idari para cezası verdi. Bankaya ait bazı şubelerin kapatılması işlemine ilişkin özel durum açıklamasının zamanında yapılmaması nedeniyle 280 bin 91 lira ve bankanın personel sayısında meydana gelen azalmalara ilişkin özel durum açıklamasının zamanında yapılmaması nedeniyle de 560 bin 182 lira tutarında idari para cezası uyguladı.

Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ'nin pay piyasasında 18 Haziran-19 Haziran 2015 döneminde gözlenen olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerinin incelenmesi sonucunda, şirketin pay piyasasında 24 Haziran 2015 tarihli işlemlerden başlamak üzere ortaklıktan çıkarma süreci tamamlanana kadar brüt takas uygulanması ve takas alacaklarının takas süresinin sonunda dağıtılmasına karar verildi.

Diğer başvurular

Asya Katılım Bankası AŞ'nin 19 Haziran 2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan özel durum açıklaması ile nakit sermaye artırım sürecinin askıya alınmasına Banka Yönetim Kurulunca karar verildiğinin kamuya açıklanması nedeniyle Kurul'a yeni bir başvuru yapılana kadar işlemden kaldırıldı.

Kurul, Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ'nin sermayesinin yüzde 100'üne sahip olduğu Doğan Platform Yatırımları AŞ'yi devralması suretiyle gerçekleştirilecek kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metnine onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Nurol Yatırım Bankası Sarkuysan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title