Haberler

SPK Haftalık Bülteni

SPK, halka açık ortaklıkların yönetiminde etkinliğe sahip kişilerin borsada pay satışlarına ilişkin yeni düzenlemeler getirdi Garanti Bankası 12 milyar lira tutarında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) halka açık şirketlerde yönetim kontrolü veya yönetim etkinliğine sahip ortakların borsada pay satışlarına ilişkin, satıştan önce form doldurularak Kurul'a başvurma ve kamuya duyurulması şartı başta olmak üzere bazı yeni ilke kararları aldı.

SPK haftalık bültenine göre, Garanti Bankası 12 milyar lira tutarında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu. Ayrıca Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'de nitelikli yatırımcıya satılmak üzere 100 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.

Kurul, İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ'nin (Takasbank) Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) merkezi karşı taraf olmasının uygun görüldüğünü bildirdi. Konuya ilişkin Kurul tarafından onaylanan ayrıntılı uygulama esasları ve geçiş takviminin Takasbank tarafından yatırım kuruluşlarına duyurulacağı belirtildi.

Kurul, şirketlerin yönetiminde yetki sahibi olanların pay satışlarına ilişkin ilke kararları aldı

Bültende yayımlanan ilke kararı ile SPK, kurumsal yönetim ilkelerine ilişkin tebliği uyarınca belirlenen 1. ve 2. Grupta yer alan halka açık ortaklıklar ile kamunun pay sahibi olduğu halka açık ortaklıklar hariç olmak üzere; payları borsada işlem gören diğer ortaklıklar için daha önce tebliğlere belirlenen kurallara ilave olarak pay satışına yönelik bazı yeni düzenlemeler yapıdığını bildirdi.

Buna göre yönetim etkinliğinin "Ortaklığın oy haklarının yüzde 20'sinden fazlasına tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber, doğrudan veya dolaylı olarak sahip olunması ya da yönetim kurulu üyelerinden en az birini seçme veya genel kurulda aday gösterme hakkını veren imtiyazlı paylara sahip olunması" olarak tanımlanmasına karar verildi.

Kurul, Pay Tebliği'nin 27. maddesi kapsamında borsada yapılacak pay satışlarından önce pay satış bilgi formu düzenleme yükümlülüğünün, yalnızca yönetim kontrolüne değil yönetim etkinliğine sahip ortaklar açısından da zorunlu tutulmasına, pay satış bilgi formunun onaylanması talebiyle Kurul'a yapılan başvuru tarihini takip eden en geç ikinci iş günü söz konusu başvuru hakkında ilgili ortak tarafından özel durum açıklaması yapılması gerektiğine, bu kapsamda gerçekleştirilecek ilk satış işlemine, bu formların Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ilan edilmesini müteakip en erken üçüncü iş günü başlanabileceğine karar verdi.

Ayrıca bültende, Kurul'un pay satış bilgi formları kapsamında gerçekleştirilecek ilk satış işlemi de dahil olmak üzere, her bir satış işleminden asgari olarak bir iş günü önce satış miktarı belirtilmeksizin ilgili ortak tarafından özel durum açıklaması yapılması gerektiğine, gerçekleştirilecek satış işlemlerinden sonra, ilgili ortak tarafından gerçekleştirilen satışlara ilişkin günlük olarak özel durum açıklaması yapılması gerektiğine, payların toplam nominal değerinin günlük olarak satılacak kısmının, bu payların azami yüzde 10'u ile sınırlandırılmasına karar verdiği belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Takas ve Saklama Bankası Sermaye Piyasası Kurulu Garanti Bankası Aynes Gıda Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title