Haberler

    SPK Başkanından Türkiye'ye Milyarlarca Dolar Getiren Kişiyi Soranlara Tepki

    Güncelleme:

    Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş gizemli yatırımcı 'herif'le ilgili "Her gelene her gidenin peşinden sorgularsanız o zaman kimse gelmez." dedi.

    Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı (SPK) Vahdettin Ertaş gizemli yatırımcı 'herif'le ilgili açıklamalarda bulundu. Ertaş, "Geldi mi 4 milyar dolar yıl başından bu yana? Geldi. Yarın gidebilir mi? Gider. Ertesi gün geri gelir ama her gelene her gidenin peşinden sorgularsanız o zaman kimse gelmez. Gelen şeyler Türkiye'nin regülasyonuna uygundur" diye konuştu.

    SORUYA ÇOK KIZDI

    Ertaş, Deutsche Bank'ın Turbo Varant lansmanının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Borsada önemli hacimlerle işlem yapan ve piyasa oyuncularının "herif" diye isimlendirdiği işlem sahibine yönelik soruya ise Ertaş şu yanıtı verdi:

    GAZETECİLERİ AYIPLADI

    "Her gelenin peşine düşüp 'Bu nereden geldi, bu herif miydi, adam mıydı?' diye sorgulamak ayıp bir şey. Basını da bu konuda eleştiriyorum. Türkiye'deki kurumlar ve paranın nasıl geleceği belli. 32 sayılı bir karar var. Orada diyor ki; Türkiye'ye sermaye şu şu kanallarla gelir. Gelirken, borsada işlem yaparken manipülasyonla mı geliyor, insider'la mı geliyor… SPK bunu inceliyor.

    Dolayısıyla böyle bir tespit yokken her gelen para Körfez'den mi geldi, Malezya'dan mı geldi, Londra'dan mı geldi? diye beyinlerinizi sizin değiştirmeniz lazım. Türkiye bir finans merkezi. Londra'da hiçbir gazeteci böyle bir soruyu regülatöre sormaz. Biz nasıl değişiyorsak basının da buna uyum sağlaması lazım.

    GELENİ GİDENİ SORGULAMAYIN

    Geldi mi 4 milyar dolar yıl başından bu yana? Geldi. Yarın gidebilir mi? Gider. Ertesi gün geri gelir ama her gelene her gidenin peşinden sorgularsanız o zaman kimse gelmez. Gelen şeyler Türkiye'nin regülasyonuna uygundur. Hepsi kamu otoritelerinin bilgisi dahilindedir. Kim alıyor, kim satıyor hepsini SPK online, real time biliyordur. Mevzuata aykırı bir şey görürse ensesinden tutar."

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Deutsche Bank Türkiye Londra Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (5)

    Orta Direk:

    katar ve suudilerin gönderdiği dolarlar bunu bilmeyenmi kaldı. ekonomiyi ne zamana kadar onların gönderdiği sadakalarla ayakta tutacağız. paralarını çektikleri zaman millet perişan olacak, , , paralarını geri aldıkları zaman ülke ne hale gelecek, , sahte vaatler ne zamana kadar sürecek, faizsiz kredi ne zaman verilecek esnafa, çiftciye hibe sözde kaldı sadece, işciye kadro verilecekti hayal oldu zaten, güneydoğuda evleri yıkılan vatandaşara yardımlarda kesildi evleri nasıl onarılacak, vs bitmiyor.

    6
    4
    yanıtYanıtla
    ıoı:

    Kara parada gelsin uyuşturucu parası da gelsin sonra biz müslümanız filan deyip durun karakter ya karakter!

    7
    1
    yanıtYanıtla
    Ben se! Mobil-IOS:

    Tamda birilerinin istediği gibi biri ! Nerde kaldı 1 baklavadan hapis yatıran hukuk sistemimiz ....

    6
    1
    yanıtYanıtla
    BİÇER-DÖVER:

    EĞER ÜLKENE GİRİP ÇIKANI SORGULAMAZSAN, . . . . . . GERİSİNİ 18 OLDUĞU İÇİN YAZMIYORUM, ANLAYAN ANLADI. . .

    6
    1
    yanıtYanıtla
    PARSACI:

    ARSACI. NİYE SORGULANMASIN. KAYNAĞI BELİRSİZ PARA. ÜRETMEDEN. TÜKETMEK. NEREYE VERİYORSUNUZ. BU KAYNAĞI BELİRSİZ PARAYI. NEREYE KARNI BÜYÜK. BURNU BÜYÜK. LEŞ KARGALARINA VERİN. YESİNLER. SONRADA 30 TELEVİYONAÇIKIP. AKP Yİ SAVUNSUNLAR. BİZ VATANDAŞ AKŞAMA NASIL EKMEK GÖTÜRECEĞİZ DERDİNDE. SONRADA BELİMİZE BİNİN BU HALKIN VERDİĞİ VERGİLERİ ÇAR ÇUR EDİN. SİZİN VE BU ZİHNİYETİN YATACAK YERİNİZ YOK. YİYİN CIRILANA KADAR YİYİN PATLAYIN. BAŞAK SÖZE GEREK YOK. SORMAYIN NİYE SORMUYALIM. KAYNAĞI NEREYE AKTARIYORSUNUZ.

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title