Haberler

Spil Dağı Milli Parkı, Günübirlik Ziyaretçilere Açıldı

Milli park müdürü Kandırmış: "Milli parkımız içerisinde şu an sadece günübirlik piknik hizmetinden yararlanılabilmektedir.

Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Mustafa Kandırmış, altyapı çalışmaları nedeniyle bir yılı aşkın süredir kapalı olan Spil Dağı Milli Parkı piknik alanının günübirlik ziyarete açıldığını belirterek, "Bungalow tipi evler, tadilat ve yenilenme çalışmaları ardından ziyaretçilere açılacaktır" dedi.

Kandırmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim 2012 tarihinden bu yana 500 gün süreli altyapı çalışmaları nedeniyle kapatılan alanın ziyarete açıldığına işaret ederek, "Spil Dağı Milli Parkımız günübirlik piknik alanı şu an halkımızın kullanımına açıldı. İsteyen vatandaşlarımız, istedikleri zaman Spil Dağı Milli Parkı'na gelerek burada piknik yaparak, kar keyfini yaşayabilirler. Milli parka Manisa ve İzmir istikametinden kendi araçları ile çıkacak vatandaşların, yoldaki buzlanmalara dikkat etmelerini, piknik ve kar keyfinin üzüntüye dönüşmemesi için zincirsiz yola çıkmamalarını istiyoruz. Milli Parkımız içerisinde şu an sadece günübirlik piknik hizmetinden yararlanılabilmektedir. Milli parktaki Bungalow tipi evler, tadilat ve yenilenme çalışmaları ardından ziyaretçilere açılacaktır" diye konuştu.

Altyapı çalışmaları tamamlandı

Spil Dağı Milli Parkı Altyapı Projesinin tamamlanarak geçen hafta düzenlenen toplu açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını hatırlatan Kandırmış, şunları kaydetti:

"Spil Dağı Milli Parkı At Alanı ve Karadağ mevkilerinde spor ve sağlık otelleri, 42 adet 1+1 ve 2+1 kır evi, spor alanları, festival, günübirlik ve sosyal kullanım alanları ile Ziyaretçi Merkezi ve Araştırma Enstitüsünün altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 500 gün süreli altyapı yapımı çalışmaları tamamlandı. Milli Park içerisinde yer alacak Ziyaretçi Merkezi ve Araştırma Enstitüsünün ihalesi yapıldı ve temelleri atılarak çalışmalarına başlandı. Kısa süre içerisinde Kır Evlerinin tamiri ve yeniden yapılacak olanların ihale hazırlıkları devam etmektedir. Spil Dağı Milli Parkı, en kısa süre içerisinde yaz-kış turizmi için halkımıza hizmet edecek tesisler ile hazır hale gelecektir."

Tamamlanan altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Kandırmış, şunları söyledi:

"Milli Park içerisinde 10 bin 800 metre telefon ve internet hattı, 2 bin 500 kişi kapasiteli atıksu arıtma tesisi, 7 bin 650 metre kanalizasyon, 2 bin 500 metre yağmur suyu şebekesi, 16 bin metre yer altı elektrik hattı, 2 trafo binası, 12 trafo kabini, 230 yol aydınlatma direği, 10 otopark, 70 bin metrekare doğal küp taşla yol kaplaması, 9 bin 100 metre araç ve yaya yolu, 2 su sondaj kuyusu, 14 bin metre içme suyu şebekesi ve 2 su deposu inşaatı tamamlanmıştır." - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title