Haberler

Spiker Kübra Eken'i Kasten Yaralama Davası

Doğum sonrası şuur kaybı şikayetiyle hastaneye kaldırılan spiker Kübra Eken'i darp sonucu felç ettiği iddia edilen eşi Neptün Bülent Eken'in, "kasten yaralama" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Doğum sonrası şuur kaybı şikayetiyle hastaneye kaldırılan spiker Kübra Eken'i darp sonucu felç ettiği iddia edilen eşi Neptün Bülent Eken'in, "kasten yaralama" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Neptün Bülent Eken ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, Kübra Eken'de meydana gelen beyin kanamasının, başına vurulan bir yumruk ya da başını yere çarpması sonucu oluşup oluşmadığının tespitinin yapılması amacıyla Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Raporda, Eken'de ameliyat sonrası üçüncü gününde tespit edilen kanamanın sezaryen sırasında uygulanan spinal anestezinin bir komplikasyonu olarak ortaya çıkabileceği belirtilerek, mağdurun 23 Haziran 2013'te bilinci kapalı şekilde hastaneye gitmesine neden olan tablonun, anesteziye bağlı veya travmanın etkisiyle meydana gelen kanama olabileceği, bunlar arasında tıbben ayrım yapılamayacağı kaydedildi.

Kübra Eken'in avukatı Hasan Adil Atabay, müvekkilinin ameliyatını yapan doktorun da dinlenilmesini talep ederek, "Aksi takdirde sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Mahkeme aksi kanıdaysa mevcut bulguların ne tür bir yaralamaya neden olduğu hususunda ek rapor alınmasını mahkemenin takdirine bırakıyoruz." dedi.

Sanık avukatı Erkin Çınar da söz konusu rapora karşı beyanda bulunmak için süre talep etti.

Hakim, sanık avukatına raporu inceleyip beyanda bulunmak için süre verilmesine karar verdi.

Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden, sanığın yumrukla gerçekleştirdiği iddia edilen darp eylemi sonucu mağdurdaki yaralanmanın TCK'nın 86. maddesindeki "kasten yaralama" suçunun hangi fıkraları kapsamında kaldığı hususunda rapor düzenlenmesini isteyerek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kübra Eken'in 20 Haziran 2013'te doğum yaptığı, taburcu edildikten 2 gün sonra şiddetli baş ağrısı, gözünün ve dilinin dönmesi şikayetiyle eşi tarafından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüğü belirtilerek, Eken'in beyin kanaması teşhisiyle ameliyat edildiği ifade ediliyor.

Adli tıp uzmanın, Kübra Eken'in kulak üstündeki ekimozun kendiliğinden oluşamayacağı, bir darp sonucu olabileceği ve bu durumun yaşamsal tehlikeye sebebiyet verdiği yönünde görüş bildirdiği aktarılan iddianamede, bu kapsamda Neptün Bülent Eken'in eşi Kübra Eken'i, kasten yaşamsal tehlike geçirmesine sebebiyet verecek şekilde yaraladığı gerekçesiyle "kasten yaralama" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Adli Tıp Kurumu Kübra Eken Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title